La CEV proposa 115 mesures per a assegurar el creixement de la Comunitat Valenciana

290

Actualitat Diària

Els òrgans de govern de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, reunits en la seu de la CEV a Alacant, han provat un document que recull les propostes empresarials davant les pròximes eleccions autonòmiques i municipals.

El document, formulat a partir de les consideracions de les Comissions de Treball de la CEV expertes en cadascuna de les matèries, recull 115 mesures de caràcter empresarial bàsiques per a assegurar el creixement de la Comunitat Valenciana.

A partir d’avui la CEV ultimarà una ronda de contactes amb els candidats de les diferents formacions polítiques que concorren a les eleccions amb l’objectiu de traslladar-los les propostes de la Confederació en aquells àmbits que afecten l’activitat empresarial: treball, fiscalitat; formació; col·laboració públic privada; RSE; medi ambient, energia; infraestructures; logística i transport; I+D+i; emprendedurismo; turisme i comerç.

Entre les mesures de caràcter transversal aprovades pels òrgans de govern de la Confederació destaquen la necessitat d’aprovar la reforma definitiva del model de finançament autonòmic; potenciar el diàleg social com a instrument en el qual donar-se suport per a millorar econòmica i socialment, i promoure una estratègia efectiva d’atracció i retenció d’inversions.

Al costat d’aquestes i altres prioritats, els empresaris de la Comunitat Valenciana demanen garanties d’estabilitat política i seguretat jurídica; mesures contra l’economia submergida i l’intrusisme professional; la reducció de la pressió fiscal; major inversió en I+D+i i foment de la digitalització en les empreses; promoure la col·laboració públic privada; disminuir els costos laborals que obstaculitzen el creixement sostingut de l’ocupació; l’harmonització de la tributació autonòmica i local; la reducció de les càrregues impositives i administratives i el compliment dels terminis legals de pagament per part de l’Administració.

Garantir el subministrament i la qualitat de l’aigua per al desenvolupament socioeconòmic de la Comunitat Valenciana; apostar per la FP i l’FP Dual, adaptades a les necessitats reals del teixit productiu; avançar en el suport a la internacionalització de les empreses; vetllar i mantenir una estratègia proactiva en tot el procés relacionat amb el Brexit; fixar per als programes d’ajudes un marc de finançament pluriennal garantit; defensar la propietat intel·lectual o exigir per als productes provinents de tercers països els mateixos estàndards de qualitat, seguretat, riscos laborals i mediambientals que els demandats per als d’aquesta Comunitat, són, en opinió del col·lectiu empresarial i al costat d’un centenar de mesures més, la qual cosa necessita la Comunitat Valenciana per a continuar creixent.

Estudio Ampliació nord del port de València

Tal com han acordat els vocals del comitè i la junta, la CEV participarà, al costat de la Cambra de Comerç de València i l’Associació de directius i empresaris logístics, Propeller València, en l’elaboració d’un estudi, encarregat a la Universitat Politècnica de València (UPV), sobre l'”Ampliació nord del port de València: necessitats i efectes socioeconòmics i ambientals de la seva posada en operació”. Així ho han aprovat els òrgans de govern de la Confederació.

Noves incorporacions

Finalment, el comitè executiu i la junta directiva han aprovat la incorporació a la CEV, com a empreses directament associades, de la Corporació Empresarial Vectalia S.A, l’Institut Valencià d’Autodefensa, i Editorial Premsa Valenciana S.A.

Així mateix, després de rebre la sol·licitud d’ingrés en la CEV de la Unió Empresarial de la Província d’Alacant (UEPAL) i de l’Associació de Treballadors Autònoms (LLIGA), s’acorda iniciar el procediment i els tràmits estatutaris per a la seva incorporació.

Amb aquestes últimes incorporacions, la CEVsuma en la seva base un total de 118 empreses directament associades i 135 associacions que aglutinen, al seu torn, a més de 510 associacions i federacions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací