La AVI dóna suport al desenvolupament d’un sensor que controla i informa el consumidor de la qualitat dels aliments envasats

342

Actualitat Diària

L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) dóna suport a l’Institut Tecnològic del Plàstic, Aimplas, en el desenvolupament d’un nou sensor que permetrà detectar possibles fallades en l’envasament de productes alimentosos durant tot el seu cicle de vida, incloses les fases de transport i emmagatzematge.

L’objectiu de SafetySenseO2, com s’ha batejat aquesta iniciativa, és el de reforçar la seguretat alimentària en els envasos d’atmosfera modificada, reduint així el risc d’intoxicació, a través del control i el monitoratge permanent de la hermeticidad d’aquests recipients.

En concret, Aimplas està treballant en el disseny d’un sensor d’oxigen imprés capaç de detectar la presència d’aquest element a l’interior de l’envàs mitjançant un canvi colorimètric perceptible a l’ull humà.

La AVI aportarà a aquest projecte més de 120.000 euros fins a 2021 en el marc del seu programa d’ajudes a la valorització, transferència i explotació per les empreses dels resultats d’I+D+i. Un suport institucional que garanteix, a més, la col·laboració de diversos agents del sistema d’innovació en les diferents etapes d’execució.

En aquest cas, el centre tecnològic comptarà, durant la fase de desenvolupament, amb l’Institut Interuniversitari d’Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM), per a l’optimització del sensor colorimètric d’oxigen, i amb l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA) per a la validació de l’indicador integrat en l’envàs.

La presència d’oxigen a l’interior dels envasos és una de les principals causes de degradació dels aliments envasats, ja que propícia el creixement de microorganismes aerobis i el enranciamiento oxidatiu dels lípids, al mateix temps que destrueix vitamines liposolubles com les A i E.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací