Joves del centre ‘La Foia’ de Buñol participen en ‘Escoles Cor Blanquinegre’, del València C.F.

790

ActualitatDiària

Joves del centre de recepció ‘La Foia’ de Buñol, tutelats per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, participen en un torneig de futbol organitzat en el camp de Camp de Futbol Beltrán Baguena de Buñol per la Fundació València C.F., dins del seu projecte ‘Escoles Cor Blanquinegre’ dirigit a xiquets, xiquetes i adolescents en risc d’exclusió social.

En aquesta activitat participen tots els i les joves que ho desitgen del centre de Bunyol i d’aquest torneig eixiran seleccionats 16 per a formar part de les diverses activitats que desenvolupa ‘Escoles Cor Blanquinegre’.

La directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, ha agraït a la Fundació València C.F. que el projecte arribe a centres com el de Bunyol posat que col·labora a normalitzar la pràctica de l’esport i a oferir “segones oportunitats” per als i les joves que ho tenen “més difícil” i també a l’Ajuntament de Buñol la seua col·laboració, perquè suposa obrir espais de socialització que contribueix, “a donar una oportunitat de relacions positives entre els i les joves del centre i la ciutadania”.

Rosa Molero ha destacat els valors fonamentals que transmet el projecte esportiu de la Fundació, com “l’esforç, la motivació, el treball en equip i la superació d’obstacles”.

Els i les joves, ha assegurat, poden accedir a un “extraordinari aprenentatge” perquè, al seu judici, l’esport és “una forma de divertir-se, de compartir i també de construir-se a un mateix, però a més és un repte que inclou “disciplina, constància, tolerància a la frustració i perseverança”.

Sobre aquest tema ha subratllat la directora general d’Infància i Adolescència que els programes educatius com els quals promou el València, “són molt importants”, perquè “és en aquests espais de joc, on es genera cohesió grupal”, i perquè l’oci educatiu suposa “una autèntica revolució des del punt de vista social”, ja que es converteix en un instrument educatiu per a “la inclusió, la igualtat, la participació i el creixement personal”.

La iniciativa ‘Escoles Cor Blanquinegre’, de la Fundació València C.F., és una acció de responsabilitat social corporativa dirigida al professorat de determinats centres escolars i d’atenció a xiquets, xiquetes i adolescents de València i localitats de la província amb un context social complicat

Amb entrenaments setmanals amb un marcat perfil educatiu, la Fundació ha volgut posar el València C.F. a la disposició dels responsables com a eina formativa, social i esportiva per a incentivar als i les joves en el seu moment a dia i ajudar-los en el seu progrés personal, estudiantil i comunitari.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací