Marzà destaca el paper dels ‘Jocs esportius’ com a promotors de la igualtat de gènere

460

Esport de la Generalitat aporta 300.000 euros a les federacions esportives valencianes per a l’organització dels Jocs Esportius valencians

Actualitat Diària

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha signat amb els representants de 23 federacions esportives valencianes el conveni pel qual s’han celebrat els XXXVII Jocs Esportius valencians. A l’acte també han assistit la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i el director general d’Esport, Josep Miquel Moya.

Esport de la Generalitat ha destinat 300.000 euros per a cobrir les despeses d’organització dels jocs per part de les federacions esportives valencianes, que han organitzat aquestes competicions. Han estat les federacions d’Escacs, Atletisme, Bàdminton, Bàsquet, Handbol, Ciclisme, Esports Adaptats, Esport d’Orientació, Esgrima, Futbol Sala, Frontenis i Pilota, Gimnàstica, Halterofília, Hoquei, Judo, Natació, Pàdel, Pilota Valenciana, Rugbi, Tenis de Taula, Triatló, Vela i Voleibol.

19.07.22 Jocs Esportius 1En aquesta edició dels Jocs Esportius valencians han participat prop de 120.000 alumnes dels centres educatius valencians i, segons el conseller Vicent Marzà, “volem agrair l’esforç que fan les federacions que els fan possible per la complexa organització d’aquests esdeveniments, sobretot en la fase autonòmica” i ha afegit que “els Jocs Esportius fomenten valors positius vinculats a l’esport i a la igualtat, promouen hàbits saludables i contribueixen a la qualitat de vida i el desenvolupament integral de l’alumnat valencià”.

El conseller Marzà ha fet també èmfasi en la necessitat d’introduir millores en cada edició. Com a novetat ha avançat que “en la pròxima edició, fomentarem encara més la participació femenina en els Jocs Esportius, i els equips de les categories benjamí i aleví seran mixtes, alhora que obrim la possibilitat que a la resta de categories també es puguen inscriure equips mixtos. Una mesura que, sens dubte, contribuirà a potenciar la igualtat de gènere a l’escola i a l’esport”.

Aquesta novetat se suma a la creació, ja en 2017, d’una fase intermunicipal de Jocs Esportius que, segons el conseller d’Esport, “està funcionant molt bé i s’està consolidant per a promoure més trobades i la implicació dels ajuntaments valencians en aquest projecte. Una iniciativa en la qual estem invertint cada any més fons econòmics i que ha passat dels 80.000 euros de la primera edició de 2017 als 200.000 euros en 2019”.

Marzà ha avançat també que “durant els pròxims dies es publicarà al ‘Diari Oficial de la Generalitat‘ la convocatòria d’ajudes per a les federacions esportives valencianes per a l’organització de la 38a edició dels Jocs Esportius”.

Cal recordar que, en les diferents línies d’ajudes que Esport de la Generalitat destina als Jocs Esportius valencians, s’ha realitzat un augment progressiu de pressupost que ascendeix a un total d’1,35 milions d’euros, un 50 % més que en 2015.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací