El Programa d’Extensió Universitaria organitzarà 200 activitats en municipis menors de 5.000 habitants

410

La Diputació de Castelló i l’UJI vertebren una xarxa de treball per a fer arribar a l’interior de Castellò més oportunitats de treball

Actualitat Diària

Aquest any 2018 el Programa d’Extensió Universitària implementarà més de 200 activitats en els municipis menors de 5.000 habitants en la província amb la participació de 2.000 persones. Aquest serà el Programa d’Extensió Universitària (PEU) programat per la Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I.

I és que la Diputació i l’UJI han tornat a constatar avui, amb la celebració de la XVI Fira de la Informació del Programa d’Extensió Universitària en el Palau Provincial, el seu compromís conjunt amb la promoció cultural en el territori provincial a través d’una jornada dirigida a donar a conèixer l’oferta de prop de 200 cursos que implementarà en els municipis de menys de 5.000 habitants castellonencs.

Aquest programa es consolida en els seus 24 anys de trajectòria com l’aposta ferma de la Diputació i de la Universitat Jaume I per a vertebrar tota una xarxa de treball en el territori rural de la província que els acoste les fonts de coneixement universitàries i impulse més oportunitats de progrés en el territori.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha explicat la importància d’aquesta convocatòria per a “que el Govern Provincial ajude a la UJI a vertebrar en el territori la gran font de coneixement que és la nostra universitat i sobretot fer-ho entre els pobles menors de 5.000 habitants, que representen el 85% dels municipis de la província. El PEU es consolida com un provocador de talent en tot el territori provincial”.

En aqueix sentit, Moliner ha qualificat al PEU “com el que en termes anglosaxons equival a dir un ‘Win Win’, una iniciativa per la qual guanyem tots: els pobles, perquè poden beneficiar-se d’una oferta formativa de primer nivell; les empreses, perquè generen noves oportunitats de negoci, i la Universitat, perquè compleix la seua missió d’aplicar el coneixement al territori i a la societat, sobretot en aquelles zones més allunyades de la capital. Des del Govern Provincial estarem sempre al costat de la UJI i, per tant, del coneixement, la formació i la cultura. Amb un objectiu: lluitar per ser una terra més sostenible, de la qual sentir-nos més orgullosos i poder oferir un millor futur a les generacions esdevenidores”.

Al costat del president ha intervingut el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, qui ha emfatitzat “l’esforç de la Universitat, no solament per generar coneixement, sinó per acostar-ho a tots els municipis de la província”.

Cal assenyalar que en la fira han participat 24 tècnics i col·laboradors i representants de 18 empreses de l’interior. També hi ha hagut una nodrida representació d’ajuntaments de municipis de l’interior.

Accions del PEU

Quant al perfil de les activitats, s’ofereixen conferències, tallers i cursos, que es podrien emmarcar en àmbits diversos com a desenvolupament rural, patrimoni, oci i temps lliure, medi ambient, dones, família, majors, manualitats i salut.

Cal recordar que la Diputació aporta al Programa d’Extensió Universitària 65.000 euros com a part dels 97.000 que destina a la col·laboració amb l’UJI per a la promoció d’activitats culturals, tals com la mostra de teatre Reclam, i els estudis de recerca i informes tècnics culturals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací