Ivace Energia destinarà enguany 2,4 milions d’euros per a finançar 52 projectes d’autoconsum elèctric

710

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que la Conselleria, a través de Ivace Energia destinarà enguany un total de 2,4 milions d’euros per a recolzar un total de 52 projectes d’autoconsum elèctric en la Comunitat Valenciana, en el marc del Pla AutoconsumE+.

Es tracta d’una línia de préstecs bonificats a interés 0% i a retornar en fins a 8 anys en quotes semestrals, amb un import del préstec que pot aconseguir-los 300.000 euros per projecte.

Climent ha realitzat aquestes declaracions en el transcurs de la jornada ‘Finança Energia’, organitzada per l’Associació Valenciana d’Empreses d’Energia (Avaesen).

Durant la seua intervenció, el titular d’Economia ha destacat la “urgent” necessitat d’escometre un canvi del model energètic, per a poder guanyar la batalla al canvi climàtic.

Per al conseller “en aquesta cruïlla les energies renovables són determinants i han de jugar un paper protagonista en l’escenari del futur energètic”.

Per al conseller el finançament és “fonamental” a l’hora de facilitar el desenvolupament dels projectes d’energies renovables i, per això, és necessari que el sector energètic “siga capaç d’entendre els diferents tipus de finançament existents i les seues implicacions, i al seu torn també és necessari que el sector financer entenga les particularitats tècniques dels projectes d’energia sostenible”.

A més de la línia de finançament per a projectes empresarials i d’entitats d’autoconsum elèctric, la conselleria, a través de Ivace Energia, compta amb una línia de subvencions a fons perdut per a recolzar aquelles iniciatives que contemplen la utilització de font d’energia no contaminants.

Aquestes ajudes poden aconseguir el 65% del cost de les projectes i en els últims anys han permés recolzar un total de 430 projectes amb prop de 6,4 milions d’euros.

Climent s’ha referit també a la tramitació dels projectes, en concret a la recent modificació de la LOTUP (Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana, que eximeix a les instal·lacions d’energies renovables en sòl no urbanitzable comú, del tràmit de la declaració d’interés comunitari el que, al seu judici “ens permetrà agilitar l’autorització de les instal·lacions energètiques en tramitació”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací