El sector turístic valencià incrementa l’afiliació a la Seguretat Social un 4.5% respecte a 2018

370

De les 222.217 persones ocupades en l’industria turística de la Comunitat Valenciana, el 80.4% son assalariats 

Actualitat Diària

El nombre mitjà de treballadors i treballadores afiliats a la Seguretat Social en Turisme el segon trimestre de 2019 en la Comunitat Valenciana ha sigut de 262.776, un 4.5% més respecte al mateix període de l’any anterior.

En les branques de l’hosteleria, agències de viatges i operadors turístics. conjuntament, els afiliats i afiliades van augmentar interanualment aqueix percentatge. Per províncies, l’augment ha sigut d’un 4.2% en Alacant, un 3.4% en Castelló i un 5.1% en València.

El director general de Turisme, Henrick Campos, ha valorat aquestes dades i ha explicat que ocupació i llocs de treball estan sempre relacionats: “És una bona notícia que hajam augmentat tant l’ocupació com els llocs de treball”. “I tot açò és una mostra del bon treball del sector, els destins i els treballadors”, ha puntualitzat.

Campos ha afegit que “les dades reals d’ocupació hotelera respecte a les perspectives, ens fan ser optimistes”. “Les previsions apuntavan el 0% en Benidorm i han arribat al 1.4%, una altra dada és eñ 2.7% d’increment en el conjunt Costa Blanca o el 2% de Gandia, dades que permeten adelantar que al final l’oupació real estarà per damunt de les previsions , de fet, la repercusió en els llocs de treballfins el mes de juliol ha variat entre el 3.7% i el 4%, ha explicat”.

A nivell provincial, destaca la disminució de persones parades vinculades a activitats turístiques en València, no així Alacant, sent la disminució global del 0.3%. En quant a persones ocupades, van disminuir en València un 1.7%; pel contrari, en Alacant i en Castelló van experimentar un augment del 0.1% i del 1.9%, respectivament.

D’altra banda, les activitats turístiques en la Comunitat Valenciana en el segon trimestre de 2019 han contat amb un total de 315.964 treballadors i treballadores en actiu, un 0.2% més que en le mateix període de 2018, es a dir 600 persones més.

Del total de persones ocupades en la industries turístiques de la Comunitat Valenciana, el 80.4% son assalariades (222.217 treballadors) i van enregistrar un augment del 2% respecte al mateix període de l’any anterior. Cal senyalar que la taxa de temporalitat en turisme va ser del 38.4% superior al conjunt d’Espanya (32.8%).

“Des de la Generalitat seguirem treballant amb polítiques de promoció. modernització, innovació, hospitalitat, així com per ser un referent en matèria de sostenibilitat, perque el treball digne i la qualitat de l’ocupació, així com la professionalització són una prioritat per a Turisme Comunitat Valenciana”, ha finalitzat el director general.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací