Incertesa entre els transportistes per les demores de personal de Conselleria i desviaments obligatoris a peatges

295

Actualitat Diària

Els transportistes valencians celebren aquest pròxim dissabte el dia del seu patró amb diversos actes commemoratius però enmig de diverses incerteses que afectaran el seu futur.

A la problemàtica estrictament valenciana, amb assumptes tan importants com les demores per la falta de personal en el Servei Territorial de Transports de la Conselleria o els desviaments obligatoris a autopistes de peatge, s’uneixen uns altres com els dubtes i dificultats que resulten de la nova regulació del ROTT, especialment en aspectes com el de la possible pèrdua de l’honorabilitat i, per tant, de l’autorització administrativa per a transportar en condicions que podrien generar indefensió.

A més, altres assumptes que generen preocupació entre els transportistes són, per exemple, l’Eurovinyeta. Des de FVET es busca aconseguir el compromís de les Administracions per a evitar la implantació de “eurovinyetes” o qualsevol altre tipus de taxa per l’ús de les infraestructures.

Quant a les mesures que s’han posat ja en marxa, com la discriminació per als camions en l’ús de la xarxa nacional de carreteres, des de FVET s’afirma que estan perjudicant el transport pesat de mercaderies, ja que s’estan aplicant i estenent prohibicions per a l’ús de determinades vies obligant als transportistes a la utilització alternativa d’autopistes de peatge.

A això cal sumar la pressió dels carregadors per a la modificació de les masses i dimensions i la sensació d’impunitat sobre determinades pràctiques anòmales en el sector (falsos autònoms, empreses deslocalitzades irregularment, cooperatives que funcionen de forma fraudulenta, etc.) que són un clar desencadenant de competència deslleial.

Totes aquestes situacions han sumit al sector en una incertesa davant el que pugui passar en els pròxims mesos en un sector estratègic en la generació de riquesa i ocupació que compleix un paper indispensable per al funcionament del comerç, la indústria i el turisme.

Per tant, ens trobem en un “moment difícil” del sector ja que la millora econòmica general produïda en els últims anys no s’ha traslladat al sector del transport. Això suposa una greu deterioració de la situació econòmica de les empreses del sector per desequilibri d’ingressos i despeses, en gran part produïts per la negativa evolució del preu del combustible.

La Comunitat Valenciana, tercera d’Espanya en transport per mercaderies.

La Comunitat Valenciana és la tercera d’Espanya en els diversos paràmetres que mesuren la importància i significació del transport de mercaderies per carretera, per darrere de Catalunya i Andalusia. Aquests paràmetres es refereixen tant al nombre de vehicles pesats dedicats al transport públic de mercaderies (11,8%) com al nombre de Còpies Certificades vinculades a Llicències Comunitàries (12%).

La patronal valenciana agrupa a gairebé mil empreses de transport

La patronal del transport valencià agrupa a gairebé mil empreses de transport de mercaderies per carreta integrades en la seva Federació a través de les vuit associacions que la formen (càrrega general, internacional, transports especials, agències i operadors de transport, mudances, contenidors, grues i transport de mobles).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací