La III Trobada d’Artesans fomenta el consum sostenible i de proximitat amb una vintena d’estands i productes fets a mà

473

Vila-real acull la cita els dies 15 i16, amb activitats, tallers, música en directe i el doble de stands que l’any passat. Es podran trobar tot tipus de productes i idees per als regals de Nadal. Hi haurà tallers per a tota la família i l’exposició dels joguets elaborats al concurs Joguines amb molta vida de Tots Units. Güiro Meets Russia presentarà el disc ‘Folk Psychology’ i actuarà Kike Villar DJ

Actualitat Diària

La Trobada d’Artesans es consolida a Vila-real amb la celebració de la seua tercera edició. La Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic convoca, per tercer any consecutiu aquesta cita que tindrà lloc el cap de setmana del 15 i 16 de desembre a la Casa dels Mundina, una ubicació diferent a la de l’any passat i on es podran trobar tot tipus de productes i idees per als regals de Nadal basats en la filosofia del consum responsable, sostenible i de proximitat.

El regidor de l’àrea, Josep Pasqual Sancho, ha presentat totes les novetats d’aquesta edició, en la qual es duplica el nombre d’estands juntament amb la responsable de l’organització, l’empresa Clap! Educació Activa, Elena Archilés.

“La fira es consolida en el seu tercer any en actiu i passem de poc més d’una desena de llocs a una vintena”, explica Sancho, qui destaca que a les activitats, entre les quals es troben tallers per a tota la família i l’exposició dels joguets elaborats al concurs ‘Joguines amb molta vida’ de Tots Units, se suma la música en directe. “És un esdeveniment per a tota la família, on podrem trobar productes d’artesans locals, elaborats amb molta creativitat, totalment singulars, que poden ser ideals per als regals de les dates que s’acosten”, indica, “ja que el nostre objectiu és donar suport a l’economia local i al consum responsable i de proximitat”.

¡ IMG_0322Entre els productes que es poden trobar està la cervesa artesanal solidària de l’Asociación Conquistando Escalones, els fons dels quals es destinen a la recerca de la Distròfia Muscular de Cintures 1F i la cura de la SIDA, o els aliments que oferirà l’ONG Smara per a recaptar fons per al poble sahrauí, juntament amb tot tipus de regals personalitzats en objectes de vinil, pintura i quadres, mobles reciclats; roba feta a mà; detalls de Nadal; bosses creades amb restes de teles; joguets Waldorf –amb llana, feltre i cotó- i també elaborats amb la tècnica japonesa Amigurumis; espardenyes i sabates de material ecològic i pintats a mà; ciris de soia; peces de ceràmica i teixits decorats amb serigrafia i gravat, cosmètica orgànica i conserves artesanes.

Tot és 100% creatiu i fet a mà amb productes sostenibles, per la qual cosa compten amb un alt valor afegit”, apunta Elena Archilés, que destaca que “amb la compra d’aquests elements donem suport a l’economia local sense intermediaris i és una bona alternativa de consum responsable per a aquest Nadal”.

La Trobada començarà el dissabte 15 a les 10.00 hores. De 10.30 a 13.00 hores hi haurà un taller familiar de creació de decoracions nadalenques reutilitzant elements quotidians, a càrrec de Clap! Educació activa, i a les 14.00 hores hi haurà descans fins a les 17.00 hores. A les 17.30 hores hi haurà un contacontes i un eco-taller a càrrec de Contaclown i les 19.00 hores començarà el concert de Güiro Meets Russia, que presentarà el disc ‘Folk Psychology’ i a les 21.00 hores es tancaran les portes.

El diumenge l’esdeveniment estarà de 10.00 a 14.00 hores, període en el qual actuarà Kike Villar DJ (d’11.30 a 12.30 hores) i en el qual s’inclourà també un Swap-Corner d’11.00 a 13.00 hores, en el qual tot aquell que acudisca amb roba i accessoris o llibres que ja no utilitzen els podran canviar per altres productes (amb un límit de cinc).

“Esperem que siga un èxit i que cada vegada més veïns s’animen a fer un consum responsable, de proximitat i sostenible també en Nadal”, conclou Sancho.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací