El III Congrés Iberoamericà de Mediació Policial de Vila-real arriba amb format renovat i tallers i prop de 40 ponents

Tindrà lloc el 21, 22 i 23 i s'esperen experts de Colòmbia, Argentina, Estats Units i Brasil i 400 assistents

799

L’esdeveniment tindrà lloc el 21, 22 i 23 de març al Centre de Congressos,Trobades i Fires on pretén donar cabuda a participants de Colòmbia, Argentina, Estats Units i Brasil que participaran en les ponències, taules redones i coloquis previstes i convertir així la ciutat en la capital d’aquest mecanisme per a abordar els conflictes. El formulari d’inscripcions està obert online i s’espera l’assistència d’unes 400 persones 

S.N./Castellón Información

congreso mediación policialLa mediació està en auge i prova d’açò és la presa consciència de les administracions d’aquest mecanisme per a abordar els conflictes des de l’empatia, la solidaritat i la cultura de la pau. Per això, la nova Llei de la Generalitat de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana dicta en l’article 10 que a aquest cos de seguretat li correspon la funció d’exercir “les funcions de mediació i arbitratge en els conflictes col·lectius”. Malgrat aixó, Vila-real és capdavantera en aquest àmbit, ja que fa anys que treballa per la millora de la convivència ciutadana sota el lema ‘Altra forma de fer policia’. La ciutat celebra des de 2014 el Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, que enguany arriba a la seua tercera edició. La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez; l’intendent general cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i la inspectora Rosana Gallardo, han presentat l’esdeveniment que tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 de març, que reunirà nombrosos ponents de reconegut prestigi de l’àmbit policial, universitari i judicial i que enguany compta amb novetats, com la inclusió de tallers pràctics al marge de les ponències, motiu pel qual s’ha decidit traslladar l’acte al Centre de Congressos, Fires i Trobades.

Més de 40 congressistes d’Espanya i altres països com Colòmbia, Argentina, Estats Units i Brasil participaran en les ponències, taules redones i col·loquis previstos i s’espera l’assistència d’unes 400 persones.

José Ramón Nieto ha assegurat que “l’aposta per la pau des de fa anys a Vila-real està donant resultats ací i en altres països amb els quals col·laborem com Brasil, Panamà, Argentina, Mèxic o Colòmbia, aquest últim amb un total de 200.000 agents de Policia que han apostat per implantar el nostre model en el procés de pau en el qual es troba el país. Ens ompli de satisfacció, a més que resulta molt interessant és comptar amb la seua experiència”. L’intendent general afirma que “des dels inicis de la mediació policial en la ciutat, en 2004, s’ha evolucionat molt i ara comptem amb un congrés que cada vegada genera més expectatives, per la qualitat dels seus ponents”.

17-01-2018 Presentació III Congrés Iberoamericà MediacióPer la seua banda, Rosana Gallardo ha agraït el suport de l’Ajuntament de Vila-real i de Càtedra de Mediació Policial local i ha explicat que el Congrés que “comptarà amb experts que reflexionaran sobre la mediació de diferents països com el psicòleg i coach Pascual Benet i del criminòleg Vicente Garrido que oferirà una reflexió molt interessant, estarà present Jean Paul Lederach, “un dels ponents més esperats”, indica. Així mateix, hi haurà una taula de debat amb representants dels municipis on s’ha implantat la mediació policial, després de formar-se a Vila-real, que “cada vegada són més i ens costa més aconseguir lloc per a tots, la qual cosa és una bona notícia”. “Estem molt il·lusionats perquè mai vam pensar en els inicis que açò evolucionaria d’aquesta manera, es tracta d’un projecte que naix i creix a Vila-real però que integra totes les policies per a seguir evolucionant tots junts”, manifesta Gallardo, qui posa l’accent en l’objectiu de la mediació policial per a aconseguir efectes pacificadors. “La mediació és una funció pròpia de la policia, volem un cos evolucionat, més psicològic, més empàtic, solidari, compassiu i ètic”, assenyala, “el policia del món globalitzat haurà d’aprendre a cuidar més dels altres, perquè sempre cal anar un pas més enllà del que ja es fa i davant els conflictes el més important va a ser donar una resposta institucional”.

Silvia Gómez ha recordat que l’organització del congrés compta també amb la Regidoria de Congressos i amb la Càtedra de congreso mediación policialMediació Policial Ciutat de Vila-real, de l’UJI, l’IVASPE i ens de Colòmbia, ha mostrat l’agraïment de la ciutat per “comptar amb una policia molt formada capaç d’innovar i reinventar-se per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans” i assegura que “el trasllat a una nova ubicació permet al congrés seguir creixent i converteix a Vila-real en la capital de la mediació”.

Enguany el Congrés Iberoamericà arriba amb una novetat i és que comptarà amb tallers. “Passarem de tindre una trobada amb una comunicació tradicional i més vertical a un alineament més horitzontal, amb activitats que tindran lloc de manera simultània a les ponències i a les que podran assistir els congressistes per a avançar cap a una reflexió més profunda”, apunta Gallardo, qui insisteix que la mediació ha de fer-se a partir d’un model de proximitat i des de la proacció per a millorar la convivència i sent conscients que els conflictes són inherents al món actual i és responsabilitat de les administracions gestionar-ho.

Per últim, l’edila de Seguretat Ciutadana convida a tots els interessats a apuntar-se i participar en l’esdeveniment, en el qual també el col·legi Bisbe Pont lliurarà el III Premi Josep Redorta Llorente en Mediació Policial Ciutat de Vila-real. Des d’avui està obert el formulari d’inscripcions a través del web www.congresomediacionpolicial.com.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací