Iberdrola i Porcelanosa treballaran per a descarbonizar la producció ceràmica

482

Actualitat Diària

Iberdrola i Porcelanosa han decidit sumar esforços i treballar juntes en projectes d’electrificació d’aquesta indústria, que permetin la descarbonització de la producció ceràmica, alineada amb els objectius de la Unió Europea, i la lluita contra el canvi climàtic.

Les empreses han acordat estudiar conjuntament solucions energètiques en les instal·lacions centrals de la companyia ceràmica, com és el cas de bombes de calor d’alta temperatura de màxima eficiència en els assecadors, així com l’ús combinat d’energia renovable i el subministrament d’hidrogen verd, per a aconseguir la temperatura necessària en atomitzadors i forns híbrids.

D’aquesta manera, contribuiran a impulsar l’electrificació del procés productiu de la companyia ceràmica, a través de la millora de l’eficiència energètica i l’aprofitament de la calor residual.

Iberdrola acompanyarà a Porcelanosa en el seu pla de descarbonització en tant que totes les solucions energètiques i els consums de les plantes de la companyia estarien suportades per fonts d’energia lliure d’emissions de CO₂, incloent en l’anàlisi la instal·lació d’una planta fotovoltaica d’autoconsum en les seves instal·lacions.

La companyia energètica col·laborarà també en el desenvolupament dels projectes i l’enginyeria necessària per a donar suport a l’execució d’aquests projectes de descarbonització innovadors, que podrien optar a més a convocatòries d’ajudes públiques, tant europees com nacionals o autonòmiques.

Innovació verda per a la transformació del teixit industrial

Iberdrola està convençuda que la transició energètica pot actuar com a agent tractor clau en la transformació del teixit industrial i en la recuperació verda de l’economia i l’ocupació. Per a això, la companyia ha llançat un pla d’inversió històric de 75.000 milions d’euros per al període 2020-2025, amb l’objectiu de duplicar la seva capacitat renovable i aprofitar les oportunitats de la revolució energètica que afronten les principals economies del món.

Les inversions a Espanya per al període s’eleven a prop de 14.300 milions d’euros i la meitat -més de 7.000 milions d’euros- aniran destinades al desenvolupament de nous projectes renovables, mentre que més de 4.500 milions aniran dirigits a xarxes elèctriques.

Després de vint anys promovent la transició energètica, Iberdrola és líder en energia renovable al nostre país, amb una capacitat instal·lada de més de 16.700 MW renovables a setembre de 2020; un volum que en el món s’eleva a gairebé 35.000 MW, convertint al seu parc de generació en un dels més nets del sector energètic.

En la Comunitat Valenciana, Iberdrola gestiona més de 2.100 MW de potència instal·lada renovable, amb la major central de bombament d’Europa, el complex Talls-El Queixal, com a màxim exponent.

Així mateix, avança en la tramitació dels seus primers projectes fotovoltaics a la regió, que sumaran 450 megavats (MW) i representaran una inversió de més de 230 milions d’euros.

Amb unes emissions de CO2/kWh que són ja dos terços inferiors a la mitjana europea, l’estratègia d’inversió en energia neta i xarxes portarà a Iberdrola a ser una companyia “neutra en carboni” a Europa en 2030.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací