Heineken será la primera cervesera que produirà les seues begudes amb energia renovable d’Iberdrola

386

Actualitat Diària

Iberdrola i Heineken Espanya sumen en la seua aposta per la sostenibilitat com a eix estratègic dels seus negocis amb la signatura del primer acord de compravenda d’energia a llarg termini (PPA, Power Purchase Agreement) entre una elèctrica i un grup cerveser a Espanya.

L’acord aconseguit entre totes dues companyies contribuirà a fer realitat la construcció d’una nova planta fotovoltaica en Andévalo, que garantirà el subministrament d’electricitat verda a les quatre fàbriques de Heineken España i les seues oficines. La planta estarà operativa en 2020, sota la modalitat PPA (Power Purchase Agreement), evitant l’emissió a l’atmosfera de més de 100.000 tones de CO2 a l’any.

Andévalo forma part de l’estratègia d’inversió en projectes de generació d’energia neta d’Iberdrola a Espanya -on preveu la instal·lació de 3.000 MW fins a 2022-, així com de la seua aposta pels contractes bilaterals, com a via per a promoure el subministrament d’energia a preus assequibles i estables entre grans clients, compromesos amb un consum sostenible.

Per a Heineken España, aquesta aliança li permet convertir-se en la primera cervesera del país que assumeix el compromís de produir les seues cerveses exclusivament amb energies renovables en 2023. Per a aconseguir-ho, Heineken ha implementat un ambiciós full de ruta que, entre altres actuacions, contempla un subministrament d’electricitat 100% renovable.

Situat en el terme municipal de Pobla de Guzmán (Huelva) i amb una extensió de 150 ha., el projecte comptarà amb una capacitat instal·lada de 50 MW i estarà integrat per 147.000 mòduls fotovoltaics de silici poli cristal·lí de 340 Wp que generaran 82 GWh/any. La planta es construirà dins del major complex eòlic d’Europa Continental, El Andévalo (292 MW), promogut i gestionat per Iberdrola des de 2010.

“A través dels PPAs s’obrin noves oportunitats per al desenvolupament de les energies que marcaran el futur energètic en el món. Les renovables han demostrat la seua competitivitat i la seua capacitat per a subministrar energia a preus assequibles i estables i els contractes PPAs a llarg termini, a més d’aportar estabilitat a les inversions de la companyia en projectes renovables, s’han convertit en una eina útil per a la gestió del subministrament elèctric de grans consumidors, compromesos amb un consum verd i sostenible”, explica Ángeles Santamaría, CEO d’Iberdrola España.

“Aquesta iniciativa reafirma el compromís de Heineken Espanya amb la sostenibilitat, demostra la nostra ambició de convertir-nos en la cervesera més verd i consolidarà el nostre lideratge com el referent del sector cerveser. La planta de Andévalo forma part d’un pla que ens permetrà elaborar tots els nostres productes exclusivament amb energies renovables en 2023, consolidant a Heineken Espanya com a referent en el sector”, afirma el President de Heineken España, Guillaume Duverdier.

Més enllà del seu impacte mediambiental, la nova instal·lació solar fotovoltaica contribuirà a reactivar l’ocupació en la comunitat de Huelva.

Parc eòlic El Andévalo _ Huelva_ imatge nocturnaPlan de rellançament d’energies netes d’Iberdrola a Espanya

El projecte fotovoltaic Andévalo s’emmarca en l’aposta de la companyia per reforçar la inversió en generació d’energia neta a Espanya, amb la instal·lació de 3.000 nous MW fins a 2022. Fins a 2030, les previsions de la companyia apunten a la instal·lació de 10.000 nous MW. El pla permetrà la creació d’ocupació per a 20.000 persones.

L’aposta d’Iberdrola passa per liderar la transició cap a una economia totalment descarbonizada, impulsant les energies renovables i accelerant inversions a Espanya, país al qual preveu destinar 8.000 milions d’euros en el període 2018-2022.

Iberdrola és el primer productor d’energia eòlica a Espanya, amb una potència instal·lada de 5.770 MW, mentre que la seua capacitat renovable total instal·lada aconsegueix els 15.828 MW. La companyia opera a Andalusia 883 MW, principalment eòlics. En el món, la capacitat renovable instal·lada d’Iberdrola s’eleva a més de 30.300 MW, un volum que converteix al seu parc de generació en un dels més nets del sector energètic.

Iberdrola és un referent en l’àmbit dels PPAs en món i gestiona acords de compravenda d’energia a llarg termini (PPAs) en mercats com Espanya, els Estats Units i Mèxic, procedents de projectes eòlics i fotovoltaics de més de 1.500 MW. A Espanya, la companyia ha promogut aquesta modalitat amb caràcter pioner amb empreses de diferents sectors (banca, telecomunicacions, distribució i marques esportives).

Més informació: Saps què és un PPA i quins són els seus principals avantatges?

Cervesa 100% elaborada amb energia renovable: el compromís de Heineken España.

Una vegada coberta tota la demanda d’energia elèctrica de les seues fàbriques a Espanya amb el desenvolupament d’aquesta nova instal·lació solar fotovoltaica, el pla de Heineken se centra en substituir les actuals calderes de gas per altres d’energia renovable per a fer realitat el compromís d’elaborar les seues cerveses exclusivament amb energia renovable l’any 2023.

Aquestes mesures s’emmarquen en l’estratègia de sostenibilitat Brindant un Món Millor, que integra la responsabilitat ambiental, social i econòmica de la cervesera més verd del planeta per contribuir a l’objectiu comú i global d’eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat.

El pla se centra en sis àrees prioritàries en les quals la companyia considera que la seua activitat pot causar un impacte més positiu. Entre elles es troba la lluita contra el canvi climàtic mitjançant la reducció de les emissions de CO2 a l’atmosfera, un compromís en el qual Heineken España ha avançat notablement en els últims anys aconseguint reduir la seua petjada de carboni en un 64% des de 2008. En 2018 la companyia ha aconseguit superar els objectius 2020 dos anys abans d’el que es preveu, establint nous reptes per a 2030 en les àrees de producció, refredament i envasos amb la finalitat de donar compliment als compromisos assumits en l’Acord de París (COP 21) i als objectius de desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU; entre ells es troba el compromís de fer que tota la producció de les seues cerveses provinga exclusivament d’energia renovable en 2023.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací