Global Omnium exposa a Andalusia el seu projecte per a millorar la sostenibilitat en l’agroalimentació

268

Actualitat Diària

La importància econòmica d’aquest sector és molt important en el conjunt de la Unió Europea. En concret, a Espanya representa gairebé el 6 per cent del PIB i, només durant 2017, va generar un valor afegit de 62.000 milions. “La indústria agroalimentària és un pilar fonamental per a l’economia espanyola i té un potencial immens per a digitalitzar-se i ser més competitiu” afirma Rafael de la Pau, director de fires de FYCMA, organitzador de Startup Europe Smart Agrifood Summit conjuntament amb Fundació INTEC. De fet, recents informes en concret l’Observatori del sector publicat per Cajamar, alerta que una de les principals febleses del sector és l’escassa inversió en innovació comparat amb altres països de la UE. Et mano

GoHub dóna suport a les startups que lideraran el canvi tecnològic en la indústria i ciutats del futur amb solucions per a minimitzar l’impacte ambiental. El cas de l’ús eficient de l’aigua és especialment rellevant, i així ho ha reflectit Europa en els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030.

Perquè la transformació digital de la indústria agroalimentària es doni de forma sostenible, GoHub cerca els millors projectes tecnològics a nivell internacional que puguin aportar solucions a l’anàlisi, tractament i reutilització d’aigua. “Amb el creixement esperat de la població mundial en els pròxims anys es fa fonamental resoldre els reptes que es presenten relacionats amb la producció d’aliments. Des de GoHub volem potenciar iniciatives en aquest àmbit que millorin el nostre impacte en el planeta i ajudar a estar startups a escalar a nivell global” afirma Patricia Pastor, directora de GoHub, de Global Omnium.

Des de GoHub Andalusia, amb seu a Sevilla, es promouen especialment els projectes relacionats amb Water Tech (tecnologies per a l’aigua) i que impactin directament en la gestió del Cicle Integral de l’Aigua. “És una oportunitat que aquest esdeveniment amb caràcter internacional se celebri a Andalusia. GoHub col·labora amb Smart AgrFood per a donar suport a projectes amb potencial a través dels nostres programes d’innovació oberta, acceleració i inversió”, afirma María Gil, directora de GoHub Andalusia.

Algunes de les línies que s’estan seguint es basen en tècniques de Machine Learning (aprenentatge automàtic) per a catalogar mostres biològiques o en l’ús d’Internet de les Coses, dispositius connectats per a monitorar l’ús i estat de l’aigua en la indústria.

Startup Europe Smart Agrifood Summit, promogut des de la Comissió Europea, reunirà a Màlaga als principals actors de l’ecosistema innovador del sector agroalimentari per a analitzar i debatre entorn de la revolució industrial de la seva cadena de valor, liderada principalment per la implementació de tecnologies disruptivas.

GoHub col·labora amb l’esdeveniment, de caràcter global, per a seleccionar els millors projectes presentats amb tecnologies aplicables a l’ús i tractament de l’aigua en tota la cadena de valor. De les startups presentades, aproximadament un 26% estan relacionades amb aquest àmbit.

Startup Europe Smart Agrifood Summit se celebrarà els dies 20 i 21 de juny a Màlaga i comptarà amb un programa de continguts especialitzat en la revolució 4.0, una transformació que implica la suma de tècniques avançades de producció, tecnologies intel·ligents i un canvi cultural en els processos. Està organitzat conjuntament per FYCMA (Palacio de Fires i Congressos de Màlaga), la Fundació Europea per a la Innovació (INTEC) i la Junta d’Andalusia com a entitat coorganitzadora. Està promogut per la iniciativa europea ‘Startup Europe’ de la Comissió Europea en el marc de l’estratègia de Mercat Únic Digital

Actualment, GoHub és el primer hub d’innovació oberta especialitzat en tecnologies disruptivas i compte amb la primera acceleradora de startups en water tech d’Europa, pertany al Grup Global Omnium que aquesta present en 400 ciutats d’Espanya, i amb més de 7 milions de clients en 3 continents. Des del seu centre GoHub Andalusia se centren especialment en tecnologies aplicables al cicle integral de l’aigua.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací