La Generalitat Valenciana trau a informació pública el projecte del nou mapa de transport d’Onda-Castelló

776

Totes les expedicions realitzaran el seu itinerari passant per l’Hospital de la Plana, l’Hospital Provincial i la Universitat Jaume I

Actualitat Diària

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha tret a informació pública els tres primers projectes de servei públic de transport de viatgers per carretera, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, DOGV. Es tracta d’un projecte en cada província, la concessió CV 005 Onda-Castelló de la Plana, CV 109 Montserrat-València i CV 211 Elx-Rodalies.

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha destacat que “aquests tres primers projectes són un pas més per a la definició del nou mapa de transport interurbà que va presentar la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, al novembre, i que té com a objectiu millorar la xarxa, fer-la més eficient i garantir al 100% dels municipis un transport públic que responga als criteris de demanda, servei i qualitat que demanen els usuaris del segle XXI”.

En aquest sentit, el director general ha recordat que el passat mes de novembre es va presentar el nou mapa concesional configurat per 41 concessions de transport, vuit en la província de Castelló, 15 a València i 16 a Alacant, a més de dues interprovincials que connecten les províncies d’Alacant i València.

Entre les principals novetats destaquen la inclusió del transport a la demanda i l’adaptació i modernització dels autobusos. A més, es millora la connexió amb els equipaments i serveis públics bàsics, alguna cosa que no estava garantit amb les anteriors concessions caducades que portaven en funcionament més de 20 anys.

Per açò, ara el següent pas ha sigut la redacció dels projectes de servei públic i l’exposició pública per a recaptar l’opinió d’ajuntaments, operadors, altres agents socials i ciutadans en general.

El termini de presentació d’al·legacions és de 20 dies hàbils a partir del següent al de la seua publicació en el DOGV i “a partir de les al·legacions la conselleria estarà en condicions d’identificar les qüestions que siguen susceptibles d’incorporar als nous projectes que serviran de base per a la licitació de les noves concessions de servei públic que començarà a gestar-se al llarg d’enguany 2018”.

L’objectiu, ha explicat el director general, és organitzar una nova xarxa de transport més equilibrada, que responga a les particularitats socials i territorials de la Comunitat Valenciana i que permeta una major accessibilitat de la població al sistema de transport públic.

S’incrementen un 40% les expedicions entre Onda i Castelló

Segons l’avantprojecte que avui publica el DOGV, la nova concessió 005 Onda-Castelló tindrà una longitud total de 493 quilòmetres, repartits en sis noves línies i 11 autobusos, per a atendre a 32.000 habitants de 26 poblacions.

Així donarà servei a la Pobla d’Arenós, Els Calpes (la Pobla d’Arenós), Montanejos, Aranyel, Cirat, El Tormo (Cirat), Torre-xiva, Lludient,  La Giraba de Arriba (Ludiente), La Giraba de Abajo (Ludiente) Argelita, Vallat, Toga, Espadilla, Fanzara, Torralba del Pinar, Fuentes de Ayódar, Vilamalur, Ayódar, Suera, Alcudia de Veo, Veo (Alcudia de Veo), Tales, Artesa (Onda), Ribesalbes i Onda.

Una de les novetats és que la línia principal entre Onda i Castelló tindrà un 40% més d’expedicions que la freqüència actual constituint com a node de transport i centre principal d’atracció de la demanda.

A més, totes les expedicions realitzaran el seu itinerari passant per l’Hospital de la Plana, l’Hospital Provincial i la Universitat Jaume I, i assegurarà la connexió aproximadament cada hora amb aquests centres. A més tots els municipis que es troben a l’oest d’Onda milloren substancialment la seua oferta de servei.

Per a aquells nuclis de població on la demanda és insuficient s’ha establit un servei de transport a la demanda que permetrà adaptar la prestació a les necessitats de la població rural.

També es contempla tant la integració del servei de transport escolar, a partir de 2020, amb les línies regulars com la comunicació directa amb els hospitals de la Plana i Provincial així com amb la Universitat Jaume I o les estacions de Rodalies de Renfe a Vila-real, Almassora i Castelló.

La nova proposta estarà formada per 6 línies i, una vegada s’incorpore el transport escolar, tindrà 9. Línia 1: Onda-Vila-real-Castelló de la Plana, Línia 2: Puebla de Arenoso-Onda, Línia 3: Ludiente-Onda, Línia 4: Fuentes de Ayódar-Onda, Línia 5: Alcudia de Veo-Onda, Línia 6: Ribesalbes-Onda, Línia 7: Los Calpes-Puebla de Arenoso-Montanejos, Línia 8: Cedramán-Montanejos, Línia 9: Cortes de Arenoso-Montanejos. A aquestes línies cal afegir el servei a la demanda a les poblacions de Vilamalur, Torralba o les Girabas.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací