Generalitat i Renfe signen el conveni per a la integració dels títols de Rodalia en la Targeta Móbilis

284

Actualitat Diària

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i presidenta del Consell d’Administració de l’Autoritat de Transport Metropolità de València, ATMV, María José Salvador, ha signat amb el president de Renfe, Isaïes Táboas, el conveni de col·laboració per a la integració dels títols de Rodalia de Renfe Viatgers en la Targeta Móbilis.

D’aquesta manera, el conveni estableix que en una mateixa targeta Móbilis es puguin recarregar títols de viatge de diversos operadors. Així, els usuaris podran tenir en una mateixa targeta un bo 10 de Renfe, FGV, EMT o títols coordinats.

Una vegada s’ha signat el conveni, els equips de tots dos departaments es posaran a treballar amb l’objectiu de realitzar els ajustos tècnics i els desenvolupaments de compatibilitat de sistemes perquè en els pròxims mesos pugui entrar en funcionament.

Cal recordar que aquest conveni és un pas més que s’emmarca dins de l’objectiu de la Generalitat de facilitar i simplificar a l’usuari el nombre de suports necessaris per a desplaçar-se en l’àrea metropolitana.

La ATMV té implantades en l’àrea metropolitana targetes intel·ligents, sense contacte, interoperables, com a mitjà de pagament en el sistema de transport públic, les conegudes com a targetes Móbilis, que permeten l’emmagatzematge simultani de diversos títols de transport, urbà i interurbà, en un únic suport, amb possibilitat d’incloure a més altres serveis addicionals.

El conveni signat aquest matí estableix en una primera fase que ATMV i Renfe realitzin les accions necessàries per a l’ús de la Targeta Móbilis, o una altra targeta de transport única emesa per la ATMV, com a suport dels títols de Renfe Viatgers en el nucli de Rodalia de València.

A més, en el text també es contempla la possibilitat de desenvolupar una addenda al conveni marc per a establir la integració tarifària amb els serveis de Renfe Rodalia una vegada la ATMV tingui en marxa una futura targeta d’integració tarifària per a tots els mitjans de transport.

De fet, cal recordar que paral·lelament a aquest conveni amb Renfe, la ATMV ja treballa amb l’objectiu final d’aconseguir la integració no només de suports sinó també tarifària en totes les maneres de transport de l’àrea metropolitana.

Per a això s’estan fent els treballs i estudis preliminars necessaris per a fixar les condicions tècniques i els treballs de consultoria necessaris per a establir un pla de treball que haurà de ser aprovat pel Consell d’Administració.

Aquest procés ha de culminar amb la creació d’un bitllet únic amb transbords bonificats per a les diferents serveis de transport públic en l’àrea metropolitana de València que facilitarà i potenciarà l’ús del transport públic.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací