La Generalitat aprova un conveni per a programes d’intervenció psicosocial en homes violents

L'equip del programa CONTEXT del departament de Piscología Social de la UV realitzarà la intervenció

503

ActualitatDiària

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Universitat de València per a desenvolupar programes d’intervenció psicosocial en homes que han exercit o es troben en risc d’exercir violència de gènere.

A través del conveni, l’equip del programa CONTEXT del departament de Piscología Social de la Universitat de València realitzarà la intervenció amb els homes que exerceixen violència cap a les dones, mitjançant un tractament integral basat en la reeducació i la reinserció.

La Generalitat, per primera vegada, finança programes per a la intervenció amb homes maltractadors com a estratègia de prevenció de la violència de gènere. La Conselleria d’Igualtat destina 45.000 euros a aquesta iniciativa.

La intervenció amb els agressors és una de les accions contemplades en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista per a promoure un canvi en la seua conducta i prevenir la reincidència en els seus actes violents i protegir a les dones víctimes, als fills i filles d’aquestes, així com futures parelles d’aquests homes.

Entre les accions d’intervenció amb els maltractadors que la Conselleria d’Igualtat va a desenvolupar figuren la realització de tallers per a persones que hagen estat condemnats o tinguen risc de ser agressors, d’acord amb els informes psicosocials i/o policials dels diferents recursos judicials o socials especialitzats.

A més, la Universitat de València realitzarà la tasca de visibilizar i conscienciar sobre la necessitat d’intervenir amb agressors amb una finalitat preventiva i reeducadora.

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Direcció general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, es coordinarà amb la Universitat i realitzarà el seguiment necessari de les accions previstes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací