Fundació Bankia i la CEV signen un conveni per al impuls de la FP als centres de la Comunitat

427

Actualitat Diària

Fundació Bankia per la Formació Dual i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) han signat avui un conveni per a l’impuls de la Formació Professional i la seva modalitat dual amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat dels treballadors i les treballadores. A l’acte de signatura de l’acord han assistit el director de Fundació Bankia per la Formació Dual, Juan Carlos Lauder, el director de Negoci de Bankia per a Llevant, Carlos Aguilera, el president de CEV, Salvador Navarro, i la presidenta de CEV València, Eva Blasco, a més de la presidenta de la Comissió de Formació, Educació i Gestió Coneixement de la CEV, Leonor Sáiz.

El Director de Negoci de Bankia, Carlos Aguilera ha manifestat la seva satisfacció per promoure un conveni que reflecteix “dos dels principals valors de Bankia, el compromís amb l’impuls de l’educació i de l’ocupabilitat a través d’una millor formació”. El Director també ha recordat que només a través d’aquest compromís es pot contribuir a l’assoliment d’una societat millor formada i més cohesionada.

El conveni constarà de quatre línies d’actuació centrades en: Millorar la difusió i la valoració de la FP i la seva modalitat dual; donar suport a les empreses en la innovació, en la identificació de llocs d’aprenent, el disseny de programes formatius o la formació de tutors per a impulsar projectes de dual; posar en marxa projectes formatius amb aprenentatge en l’entorn laboral, i, finalment, en el desenvolupament de la qualificació professional per a millorar la competitivitat de l’empresa i l’estabilitat donin l’ocupació.

D’altra banda, Carlos Aguilera ha ressaltat el treball realitzat en aquest sentit per la Fundació Bankia a la Comunitat Valenciana, on ha desenvolupat projectes de formació addicional en comerç exterior, COMEX i en competències digitals (DITEC). A més, també duu a terme el programa de beques SANEC per a acostar l’FP a la recerca clínica i biomèdica.

Per part seva, el president de CEV ha subratllat la importància de la formació com a factor clau per a impulsar la competitivitat de les empreses de la Comunitat Valenciana. Ha esmentat la necessitat d’estrènyer la col·laboració entre el món de l’empresa i l’acadèmic per a dotar-se d’un model de formació professional. Aquest model ha de respondre, segons les paraules del president de la CEV, a les necessitats que les empreses i el mercat requereixin en qualsevol moment. I, a més, ha subratllat els avantatges que, en aquest sentit, suposa la Formació Dual

El desenvolupament del conveni podrà recolzar-se en el recent estudi publicat per Fundació Bankia en col·laboració amb la Universitat de València i la Generalitat valenciana ‘La Formació Professional en la Comunitat Valenciana, situació i directrius: visió territorial’, en el qual s’assenyalava la necessitat d’ampliar l’oferta d’estudis d’FP i dirigir la formació cap a cicles més tècnics amb ocupació. A més, aquest informe subratlla la importància de la Formació Professional a l’hora de fer front a un dels grans problemes del país: la despoblació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací