Facsa renova 2.5 quilòmetres de canonades en el centre urbà i la platja d’Almassora

293

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora i l’empresa Facsa han acordat el trasllat dels treballs de renovació de la xarxa d’aigua potable des del barri Corell fins al centre urbà per a substituir 2,5 quilòmetres de canonades antigues. En concret, els operaris estan immersos en les obres emmarcades entre els carrers Sant Crist i Caritat que formen part del Pla de Millores de la Infraestructura Hidràulica d’Almassora. En finalitzar l’estiu, l’actuació es traslladarà a la costa.

La responsable d’explotació de Facsa, Patricia Agrasar, ha incidit que les actuacions més rellevants del nucli urbà es duen a terme en el carrer Sant Crist, “on s’han localitzat –gràcies a l’anàlisi del model matemàtic i l’experiència de l’explotació diària- unions i canonades molt degradades i amb escassa capacitat de transport”. A més, Agrasar ha recordat que els treballs es traslladaran fins al districte marítim després de l’estiu per a reduir les molèsties veïnals. Allí tindrà lloc una altra actuació de calat en el carrer Ponent.

Entre les actuacions previstes, l’empresa instal·larà 2.570 metres de noves conduccions de polietilè d’alta densitat, de diàmetres compresos entre 75 i 160 mil·límetres i una pressió nominal de 16 atmosferes. A més, instal·larà 45 vàlvules de comporta, de diàmetres compresos entre 65 i 150 i renovarà 188 escomeses i 23 boques de reg que complementaran a les ja existents. D’aquesta manera, entén l’empresa, millorarà la sectorización de les zones afectades.

Les labors de renovació, que conclouran abans de final d’any, s’han estructurat en quatre fases amb l’objectiu de substituir de forma progressiva les conduccions més antigues del municipi i millorar el servei d’aigua potable que l’empresa concessionària presta als ciutadans.

L’objectiu de les obres, segons ha apuntat el regidor de Serveis Públics d’Almassora, Joan Antoni Trenco, és “eliminar l’antiga i degradada xarxa de fibrociment, millorar la capacitat de transport evitant sobrecàrregues i trencaments i millorar el mallado en eliminar finals de xarxa, de manera que el servei a la ciutadania serà molt més òptim”. Trenco ha incidit que l’elecció dels trams a renovar respon a la detecció de fallades per danys, que prioritza les obres més urgents.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací