Facsa fa un pas més en la seua aposta per la gestió intel·ligent de l’aigua per a crear entorns més sostenibles

787

Actualitat Diària

Analitzar els reptes que plantegen tant les últimes directives i marcs normatius entorn de la gestió del cicle integral de l’aigua, així com donar a conéixer les noves possibilitats que obrin en aquest camp els últims avanços tecnològics aplicats a la gestió urbana d’aquest recurs. Són les premisses amb les quals Facsa ha concorregut a la present edició de la Fira Internacional per a la Gestió Eficient de l’Aigua, Efiaqua. Una cita que, un any més, ha reunit les principals empreses del sector, així com a entitats públiques i privades, organismes i administracions per a debatre entorn de les noves oportunitats que l’aplicació de les últimes tecnologies obri als municipis.

En aqueix sentit, Facsa ha tingut una participació especialment activa en les jornades que s’han celebrat de manera paral·lela al certamen i que han permés mostrar alguns dels nous projectes que ha desenvolupat la companyia de Grup Gimeno entorn d’aspectes com la seguretat hídrica, el canvi climàtic en l’arc mediterrani, l’economia circular, al reutilització o la depuració.

Facsa en Eficaqua“Dins de la nostra aposta contínua per la innovació, el desenvolupament de sistemes i processos que permeten gestionar els recursos d’una manera cada vegada més eficient és clau per a promoure l’economia circular en el sector de l’aigua, a més d’implementar nous processos de cogeneració en l’àmbit de les depuradores amb la finalitat d’aconseguir entorns i ciutats més sostenibles”, ha valorat el director general de Facsa, José Claramonte. En aqueix sentit, també ha destacat la “importància” d’aquesta cita a l’hora de “servir d’altaveu perquè les empreses puguen mostrar els desenvolupaments tecnològics més punters que s’estan posant en marxa per a contribuir al desenvolupament del territori”.

En aqueix sentit, en l’àmbit de la planificació hidrològica, els proveïments urbans i la depuració, durant Efiaqua Facsa ha mostrat algunes de les iniciatives que està implementant per a millorar la seguretat hídrica en zones en risc de sequera, a més de mostrar el potencial de les noves tecnologies vinculades a la reutilització de l’aigua i a la promoció de les depuradores com a sistemes de generació de recursos.

El desenvolupament de noves eines de simulació computacional aplicades a la gestió intel·ligent del cicle integral de l’aigua i a la renovació de les xarxes urbanes de clavegueram, la implementació d’un nou concepte de biorrefinería en depuració o la cerca de nous aprofitaments de les aigües regenerades són algunes de les línies d’investigació que s’estan posant en marxa des de l’empresa i que s’han donat a conéixer aquests dies.

“Es tracta de connectar els nostres coneixements als grans desafiaments que marca la societat en matèria d’innovació i adaptar de manera progressiva les tecnologies a les noves ciutats per a millorar els processos productius i oferir als usuaris sistemes que responguen a les exigències que marquen les noves tecnologies”, ha comentat el director d’I+D+i i Millora Contínua de Facsa, José Guillermo Berlanga.

Projectes i iniciatives en diferents àmbits de circularidad que permeten aprofitar al màxim i de la manera més rendible els recursos disponibles, a més de minimitzar l’impacte sobre l’entorn

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací