Eurocaja Rural incrementa el seu benefici, fins als 24,4 milions

231

Actualitat Diària

Eurocaja Rural va tancar 2018 amb un resultat net de 24,4 milions d’euros de benefici, 1,1 milions més que l’any passat, la qual cosa suposa un creixement del 4,86%, un resultat que es va a 26,8 milions en termes bruts.

El marge net aconsegueix els 47,4 milions d’euros –117,8 bruts–, sempre en paràmetres a l’alça en comparació amb 2017. A més, atresora un total actiu de 7.782 milions d’euros, 404 milions d’euros més.

En roda de premsa per a presentar els resultats de l’entitat al tancament del passat exercici, el director general d’aquesta, Víctor Manuel Martín, ha estat l’encarregat de presentar els guarismes d’aquest any, posant l’accent en l’«entorn de creixement econòmic nacional i internacional, i un context de tendències de desacceleració en l’Eurozona».

El creixement de la inversió creditícia s’ha col·locat en 3.605 milions d’euros, un 6,86% més des dels 3.375 de l’any passat, la qual cosa suposa deu punts de diferència de la mitjana del mercat nacional, que es deixa un 3%. «Estem exercint com a finançadors. Com el que som. Canalitzant estalvis en inversió productiva».

En total s’han realitzat més de 18.000 operacions per un valor superior als mil milions d’euros; un 6,4% de creixement en operacions i també elevant el crèdit total concedit, segons ha exhibit Martín.

Quant a la ràtio de morositat, es col·loca en el 2,59%, lluny del 5,82% del sector financer. El ràtio de cobertura enfront de saldo dubtós, per part seva, escala fins al 124,37%, més del doble que la mitjana del sector, que ronda el 60%.

«Si per alguna cosa destaca la caixa és per reduir la seva taxa de morositat. És una morositat estructural, difícil de baixar, però ho estem aconseguint», ha destacat Martín, qui ha asseverat que Eurocaja Rural és l’entitat amb millors paràmetres.

Tot això es tradueix en un ràtio de solvència –Capital CET1– del 17,05%, quan hi ha entitats «que presumeixen de tenir un 14%». Això, ha assegurat, demostra «beneficis recurrents en el temps estalviats en la reserva de l’entitat». Són més de nou punts per sobre de l’exigit pel Banc d’Espanya, la qual cosa comporta 441 milions d’euros de recursos propis computables. «Això, com diuen al meu poble, són ronyons».

Els excedents de liquiditat, «brutals», es van a 2.098 milions d’euros, alguna cosa que «s’acreix pel creixement dels recursos dels clients». «Això és per confiança dels clients», ha indicat el director general, qui ha ofert dades que col·loquen en 5.548 milions d’euros els recursos de clients que gestiona la caixa. Amb tot, Eurocaja«se situa com la tercera caixa rural al país» per al seu director general.

Més clients, mes oficines
Aquest exercici es tanca amb 440.000 clients –més de 20.000 nous– i 404 oficines -23 noves- en tot el territori nacional, en un total de 10 províncies. «Hem estat capaços d’acostar el nostre model amb una vocació de servei que ens diferencia a la resta d’entitats. Això ens fa ser humans», ha asseverat.

Amb aquesta estructura se sumen un total de 1.084 professionals treballant al servei dels clients, prop de mig centenar més que al tancament de 2017, la qual cosa ve motivat, segons Martín, per la seva aposta pel món rural.

«Nosaltres estem presents, prop del client, que sí que és el centre. Uns altres manipulen a aquest client i no li fan cas. Però nosaltres donem humanitat en el servei», ha afirmat el director general.

Dins de la seva anàlisi, ha asseverat que l’economia espanyola s’ha comportat, com la castellà-manxega, de forma sòlida. «Però a nivell de sector, les coses han estat bastant més difícils i l’entorn més dur. Tipus d’interès històricament baixos, una decisió del BCE on les pujades seran en el següent exercici, si per ventura; i competència bancària brutal, amb inseguretat jurídica en el sector».

Amb aquest entorn complicat, ha apuntat, la labor de «milers de persones que treballen en pro d’una economia social» -en la seva figura de cooperativa de crèdit-, ha estat la responsable d’aquests «magnífics resultats» amb tres principis, com són «solidesa, fortalesa i solvència».

El creixement, ha dit Martín, «és la conseqüència d’aplicar aquests valors i uns altres netament humans, com el treball, l’esforç i la proximitat».

L’aposta per la digitalització ha continuat sent un altre dels eixos d’aquest creixement. Així, més de 232.000 clients de Eurocaja operen per banda electrònica, amb un total de 91 milions de transaccions al llarg de 2018.

Martín s’ha referit també a la labor social a través de la seva Fundació, que ha llançat un saldo de 8.349 beneficiaris directes i 2,6 milions invertits en el Fons d’Educació i Promoció.

«Amb aquests resultats damunt de la taula seguim més que mai avanci, confiats en el nostre model d’ocupar l’espai. On els altres veuen molles en unes estovalles, nosaltres fem un menú. En la dificultat, veiem una oportunitat», ha emfatitzat Martín, afegint que la prudència «no està renyida amb l’ambició de continuar creixent».

«Des de la prudència i la rendibilitat»
El president de l’entitat, Javier López, també ha pres la paraula per a celebrar que s’ha mantingut «el model de banca tradicional i universal, posant tot l’esforç en una cosa tan senzilla com els socis i clients».

Segons ha destacat en la seva al·locució, aquest esforç sempre s’ha plasmat «des de la prudència i la rendibilitat», valors que són «marca de la casa».

«Conceptes que ens fan ser una entitat robusta, que ens han dotat de molta solvència. Vull aprofitar aquest moment per a agrair i felicitar a Víctor Manuel i a tot el seu equip per uns resultats sòlids i solvents», ha opinat, considerant que tot això és mostra que les coses «s’estan fent molt bé».

A més, ha celebrat que s’hagin pogut compatibilitzar aquests resultats amb la «gran responsabilitat social», retornant a la societat a través de la Fundació Eurocaja Rural gran part d’aquest treball de la mà de col·lectius.

També a través de les activitats culturals i socials, demostrant «sensibilitat a l’exclusió financera i al traumàtic tancament d’oficines en aquest país».

Per contra, l’entitat continua obrint seus «quan uns altres tanquen», tot això englobant valors en la seva estratègia «que acompanyen a la marca des de fa més de 50 anys com són l’honestedat, la transparència o la innovació».

«Continuem il·lusionats, motivats i amb ganes de continuar treballant. I amb aquesta vocació de servei que els clients demanden», ha comentat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací