L’Equip de Govern de Castelló assenyala que es tindrà ‘el pressupost de la majoria social i progressista’

Rafa Simó i Ignasi García asseguren que els comptes mantenen l'esperit del Pacte del Grau

921

AcutalitatDiària

El Govern municipal de Castelló portarà al ple municipal el projecte de pressupost municipal de 2018, que comptarà amb el suport dels tres grups polítics signants del Pacte del Grau. “Castelló tindrà el pressupost de la majoria social i progressista”, han asseguren els portaveus del PSPV i Compromís, Rafa Simó i Ignasi García, després de l’anunci públic del suport als comptes per part del grup de Castelló en Moviment.

La comissió plenària de Govern Obert i Participació debatrà en els pròxims dies les esmenes presentades pels grups de l’oposició al projecte de pressupost aprovat el 9 de gener per la Junta de Govern Local. Una vegada estudiades les esmenes se sotmetrà a votació l’aprovació del pressupost general de l’Ajuntament, els pressupostos dels patronats d’Esports, Turisme i Festes, el Consorci del Pacte Local per l’Ocupació i el límit màxim de despesa no financera.

El projecte pressupostari incrementa de forma destaca les inversions en ocupació, habitatge i gestió ambiental, en la línia dels acords expressats en el Pacte del Grau, que sustenta la governabilitat municipal des de 2015. Les negociacions mantingudes entre el Govern municipal i la resta de grups han fructificat en el cas de CSeM, mentre que Ciutadans i PP, als quals es va traslladar també la voluntat de negociació, han decidit finalment no recolzar la proposta econòmica.

El portaveu socialista, Rafa Simó, valora l’esforç realitzat pels tres grups per a “impulsar les inversions socials que creen benestar”. “El pressupost de 2018 és el reflex de la bona gestió econòmica, de la reducció del deute i dels impostos, i també de la potenciació de les inversions de regeneració urbana i de creació d’ocupació”. Simó destaca la “forta càrrega social” que mantenen els pressupostos, en la mateixa línia que els pressupostos anteriors aprovats pel Govern municipal.

El portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, ha mostrat la seua satisfacció per l’acord aconseguit, “fruit del diàleg entre els signants del Pacte del Grau, que permetrà augmentar les polítiques actives de treball i reduir l’atur en la ciutat”. També ha fet èmfasi en la “compra d’habitatge, que permetrà l’ampliació del parc municipal i ajudarà a pal·liar els efectes dels desnonaments, i en l’aposta per la sostenibilitat, dues dels grans eixos que motiven el Pacte del Grau”. Finalment, Garcia ha manifestat l’aspiració del Govern municipal de “acabar 2018 amb una reducció del deute en 70 milions respecte de la xifra que teníem quan arribem al govern”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací