En l’aire la continuïtat del Pacte de la Ceràmica per l’absència de la meitat dels alcaldes en la seva constitució

294

Actualitat Diària

La meitat dels alcaldes no han acudit a la sessió de constitució del Pacte de la Ceràmica d’aquesta legislatura. Dels 10 ajuntaments que actualment conformen el pacte, només Costur, Sant Joan de Moró, Borriana, l’Alcora i Onda han acudit a la reunió d’avui. Els altres cinc, Almassora, Vila-real, Betxí, la Pobla Tornesa i Vilafamés no han acudit a la seva cita avui, posant de debò risc la continuïtat dels programes en benefici dels aturats i dels emprenedors d’aquests municipis.

Aquest Pacte va començar a funcionar en 2011 amb la participació de 22 municipis, en aquest moment es va triar a Onda com a seu del Pacte, qüestió que es va tornar a confirmar en 2015. Durant aquests últims quatre anys, els municipis que formaven part del mateix s’han reduït a deu. I avui s’ha intentat constituir el consorci gestor del pacte territorial per l’ús dels municipis ceràmics i la seva àrea d’influència de la província de Castelló, però per falta d’assistència ni de comunicació prèvia justificant l’absència de la meitat dels ajuntaments, s’ha hagut d’ajornar fins al 18 de setembre, on s’espera una major assistència per part de la resta d’ajuntaments. La portaveu adjunta de l’Ajuntament d’Onda, María Prada de Conflent lamenta la “falta d’interès dels representants polítics que no han acudit i de la Conselleria que no ha contestat a les peticions per a celebrar una reunió, davant l’anunci en premsa de Vila-real que també vol abandonar el Pacte”.

El pacte de la ceràmica ofereix formació i assessorament a aturats i emprenedors de les 10 ciutats. Prada de Conflent destaca que “els únics perjudicats d’aquest planti són els veïns de diversos municipis de Castelló que es poden quedar sense la generació de més oportunitats d’ocupació”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací