Emergències recorda als ajuntaments amb el risc d’inundacions que han d’elaborar plans d’actuació

265

Actualitat Diària

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha enviat aquest dimecres als ajuntaments de la Comunitat Valenciana, així com als organismes dedicats a la Seguretat i les Emergències, el comunicat d’inici de la campanya anual de Prevenció d’Inundacions 2019.

L’objectiu d’aquesta campanya és recordar els procediments d’actuació que han d’aplicar les administracions públiques amb responsabilitat en la matèria davant possibles situacions de pluges intenses. Tota la documentació que forma part de la campanya està disponible per a la seva descàrrega en la pàgina web de 1·1·2 Comunitat Valenciana: consultar aquí

També es pot trobar en aquesta pàgina la versió actualitzada del Pla Especial Davant el Risc d’Inundacions.

El Centre de Coordinació d’Emergències recorda així als municipis amb risc alt i medio que han d’elaborar el seu Pla d’Actuació Municipal davant el risc d’inundacions. Per a facilitar aquesta tasca, l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències posa a la disposició dels ajuntaments una detallada guia, inclosa en la pàgina web, així com personal tècnic necessari per a assessorar en l’elaboració dels respectius plans.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha explicat que, en l’actualitat, “un total de 136 municipis haurien de tenir elaborat el seu pla d’actuació municipal d’inundacions i ho tenen 33″.

“És important que cada Ajuntament elabori el seu propi pla d’actuació municipal que contempli els riscos que té el seu municipi i els recursos municipals dels quals disposa per a donar una resposta adequada a aquesta emergència i protegir a les persones, els béns i el medi ambient”, ha recalcat.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències ha recordat, a més, que l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències facilita a tots els municipis una guia per a elaborar els plans i personal tècnic per al seu assessorament, i també tota una sèrie d’informació d’utilitat, com la ‘Operativa municipal davant el risc d’inundacions’, un document redactat per a servir de pauta per a aquells ajuntaments que no tenen elaborat el seu Pla d’Actuació Municipal.

Es tracta així d’un instrument útil, ja elaborat per la pròpia Agència, amb l’objectiu que tots els consistoris comptin amb una guia per a dur a terme les actuacions necessàries en una situació de preemergència o emergència per episodis de pluges intenses.

Jornada Tècnica sobre el risc d’Inundacions

A més, el pròxim 5 de setembre, l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i l’Ajuntament de València celebraran una jornada tècnica sobre el risc d’inundacions, dirigida a bombers, personal tècnic municipal i d’Emergències.

La jornada tindrà lloc en el saló d’actes del parc central de Bombers del Consorci Municipal de València. Allí es presentarà la campanya de prevenció d’inundacions 2019 i s’analitzaran episodis de pluges intenses a la ciutat de Valéncia, a més de parlar sobre sistemes de drenatge sostenible o sistemes de protecció enfront d’inundacions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací