Els veïns de Castelló disponsaran de més informació amb la carta tributària que enviarà l’Ajuntament

Rebran una carta amb les instruccions a seguir per a l'accés informàtic personalitzat a la pàgina web municipal

403

ActualitatDiària

La carta tributària que informarà a la ciutadania dels impostos i taxes municipals serà una realitat en les pròximes setmanes. La iniciativa està preparant-se des de fa mesos i suposa el compliment d’un dels punts del Pacte del Grau en matèria de fiscalitat i transparència. L’objectiu del projecte és informar a la ciutadania dels pagaments que ha de realitzar a l’Ajuntament de Castelló i, al mateix temps, explicar com la destinació dels tributs contribueix a millorar la qualitat de vida de les persones.

“El Govern municipal fa un pas important en transparència fiscal. És una vella reivindicació que es va plantejar en l’anterior mandat i que el PP va rebutjar. Ara és una realitat. Volem que la ciutadania tinga més informació sobre la seua contribució a la ciutat a través dels impostos i les taxes, perquè d’aquesta manera es veurà que les aportacions de la ciutadania són les que permeten que Castelló millore”, afirma l’alcaldessa, Amparo Marco.

El projecte s’ha estat desenvolupant des de fa més d’un any sota la coordinació de l’Òrgan de Gestió Tributària, que ha hagut d’aplicar criteris de privadesa i respecte a la protecció de dades dels contribuents. Els serveis tècnics municipals ja han donat el vistiplau definitiu a la proposta, que es preveu implantar durant el mes de març.

Els contribuents rebran una carta amb les instruccions a seguir per a l’accés informàtic personalitzat a la pàgina web municipal, des de la qual es descarregaran una fulla informativa en la qual constaran els impostos i taxes municipals per a aquest exercici. També es donarà informació sobre l’evolució en el pagament dels tributs pel que fa a l’any anterior i es mostrarà un resum gràfic de la destinació final dels impostos.

Així mateix, en l’allotjament web es podrà obtenir informació actualitzada de totes les bonificacions aplicables sobre les taxes i impostos vigents en les ordenances fiscals. D’altra banda, s’oferirà la possibilitat d’esmenar els possibles errors detectats en la gestió dels impostos i taxes, així com la sol·licitud de domiciliació bancària i el fraccionament del pagament.

La carta tributària fiscal va ser una demanda de l’oposició en l’anterior mandat, que l’equip de govern de llavors es va negar a implantar. En el ple de demà dijous es debatrà una moció de PP i C’s en les quals es demana al Govern local que s’engegue la iniciativa. En un altre debat similar, al juliol de 2017, el regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, va qüestionar l’actitud del PP, en ficar pressa ara “quan no van ser capaces de fer-ho durant els seus 24 anys de govern en l’Ajuntament”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací