Els ramaders de Castelló alerten que les ajudes del Govern deixen fora al 90% del sector oví i caprí

544

Actualitat Diària

La Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló, FEPAC-ASAJA Castelló, ha alertat que les ajudes anunciades pel Govern deixaran fora al 90% dels ramaders d’oví i caprí de la província. I és que si el Ministeri d’Agricultura manté els termes en els quals ha anunciat aquestes ajudes, els grans beneficiaris seran els intermediaris, ja que prevaldran als xais i cabrits que van a l’escorxador, quan la gran majoria de ramaders de la província venen els seus animals a engreixadors.

El president de FEPAC-ASAJA Castelló, José Vicente Guinot, ha expressat la seva preocupació perquè “aquestes ajudes realment no ajudin al ramader que ha estat criant aquest xai i és el que més necessita que en aquests moments se l’ajudi. Si aquesta iniciativa es manté tal qual ha anunciat el Govern, els que rebran aquestes ajudes són els intermediaris que traslladen aquests animals des dels engreixadors als escorxadors, i creiem que es donaria una situació molt injusta que perjudicaria com sempre als més febles que són els ramaders”.

En opinió de Guinot, “aquestes ajudes no resolen el principal problema amb el qual es troben els nostres ramaders d’oví i caprí de la província en aquesta situació de crisi sanitària, que és que pel tancament del sector hostaler estan tenint serioses dificultats per a vendre el seu bestiar”.

Cal assenyalar que l’ajuda, que es troba en fase d’esborrany i s’està tramitant amb caràcter d’urgència, contemplaria una aportació de 30 euros per animal amb destinació a escorxador amb un màxim de 70 animals per explotació que hagi sortit des del 14 de març, una quantitat d’animals que FEPAC-ASAJA considera molt escassa.

Al servei de l’agricultura i la ramaderia de Castelló

La Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló, FEPAC-ASAJA Castelló, manté durant aquests dies a través del seu equip tècnic l’assistència a les seves més de 5.000 socis del sector agrari provincial a través del mail fepac@asajacastellon.com i del telèfon 964 213 266.

Així, la que és la principal organització agrària de la província de Castelló ofereix anualment més de 10.000 serveis i assistències tècniques, ajudant agricultors i ramaders a fer rendibles les seves explotacions, impulsant accions de formació, assessorant-los i gestionant-los les ajudes que arriben des de les diferents administracions i sent els seus aliats en la seva activitat, “perquè som agricultors i ramaders com ells i coneixem en primera persona de les seves dificultats”, tal com ha assegurat Guinot, qui ha informat a més que ja han adequat els seus serveis a l’actual situació i “estem gestionant la presentació d’ajudes i altres serveis de manera telemàtica per a evitar desplaçaments i complir amb tota la normativa establerta en aquesta situació en la qual tots hem de contribuir per a tornar a la normalitat al més aviat possible”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací