Els empresaris japonesos s’interessen en exportar productes gastronòmics de Castelló

349

Actualitat Diària

Els beneficis per a la salut de productes de Castelló com l’oli d’oliva verge han cridat l’atenció d’empresaris del sector de l’hostaleria de la ciutat japonesa de Ube, els quals s’han interessat per impulsar relacions comercials per a exportar aquests productes al Japó i introduir-los en la seua cuina. Així doncs, la delegació castellonenca formada per la regidora Mary Ribera, el xef amb una estrela Michelin, Miguel Barrera i la xef Andrea Valls han tingut l’oportunitat de treballar juntament amb xefs japonesos en un menú de col·laboració que uneix la gastronomia castellonenca amb la japonesa.

 “És molt bona notícia per a Castelló que altres països s’interessen pels productes típics de la nostra gastronomia, així que hem d’obrir les portes a noves relacions comercials que milloren la competitivitat de les nostres empreses”, ha subratllat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. A pesar que l’Ajuntament de Castelló no té competències en la regulació del mercat exterior, la regidora Mary Ribera ha explicat als empresaris japonesos que la Cambra de Comerç de Castelló està treballant per a potenciar les relacions comercials entre els dos països.

 La delegació de Castelló també ha tingut una trobada amb autoritats de Ube City com l’alcaldessa, Kimiko Kubota, el president de l’Assemblea, Hiroyoshi Anava, la corporació municipal i la ciutadania de Ube City, als qui Ribera els ha agraït la seua hospitalitat cap a la ciutat de Castelló.

 Així mateix, la regidora ha reconegut l’esforç dels xefs amfitrions que han reproduït la cuina del ja referent en la cuina mediterrània, Miguel Barrera. Ribera ha posat en valor la gastronomia castellonenca, que “és molt variada i amb productes com l’oli d’oliva o el vi que ens representen a tot el món”.

 Al marge d’aquesta projecció internacional, la regidora ha anunciat als assistents el lloc privilegiat que ocuparà Ube en el 768 aniversari de la ciutat de Castelló. En aquesta ocasió, “sereu vosaltres i vosaltres els qui mostrareu la riquesa de la gastronomia japonesa a la nostra casa, una ocasió que es presenta en una cita molt especial per als i les castellonenques”. Així s’ha dirigit Ribera a les autoritats i xefs del país nipó, que a més, els ha recordat el segon gran trobada que suposarà el fòrum España-el Japó a Castelló, una oportunitat per a potenciar la col·laboració socioeconòmica mitjançant el diàleg i estratègies de progrés i desenvolupament.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací