Els dipòsits de les entitats en la Comunitat Valenciana creixen un 7,4%

401

Actualitat Diària

Els dipòsits en bancs, caixes d’estalvi i cooperatives de crèdit que operen en la Comunitat Valenciana han augmentat un 7,4% en el tercer trimestre de 2020, respecte del mateix període de l’any anterior, la qual cosa suposa el major increment dels últims tres anys, i han aconseguit la xifra de 118.000 milions d’euros, segons les dades de l’últim Butlletí de les Entitats de Dipòsit de la Comunitat Valenciana elaborat per la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Atesa la tipologia de l’entitat en la qual figuren aquests dipòsits, el 86% estan en bancs i caixes d’estalvi (102.000 milions) mentre que el 13,96% es troben en cooperatives de crèdit (16.588 milions).

Per al director general de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera, Juan Pérez, les dades a l’alça dels dipòsits reflecteixen “la reducció del consum que ha tingut lloc tant en l’àmbit nacional com internacional, degut fonamentalment a la pandèmia”. “En èpoques d’incertesa existeix una tendència creixent a l’estalvi”.

Les dades revelen també el fort impuls dels dipòsits en cooperatives de crèdit que han crescut un 15,8% al setembre de 2020 en comparació amb el mateix mes de 2019. Aquest increment se situa per sobre de l’experimentat en el conjunt del país (13,6%), a causa del major arrelament històric d’aquestes entitats en la nostra comunitat.

Els dipòsits de les entitats en la Comunitat Valenciana suposen el 8,66% del total nacional, la qual cosa ens situa com el quart territori amb major volum de dipòsits precedits per Andalusia (10,04%), Catalunya (13,84%) i Madrid (27,07%).

“L’efecte capitalitat torna a quedar demostrat també en relació a la situació bancària i, el fet que les seus operatives de la major part de les grans entitats financeres espanyoles es trobin a Madrid, genera l’efecte que es localitzin en aquestes seus els dipòsits de clients rellevants, com els corporatius o els de grans patrimonis”, ha explicat Juan Pérez.

En línies generals, el pes dels dipòsits en la Comunitat Valenciana respecte del total nacional es manté relativament estable en els últims 15 anys.

Crèdits

Pel que respecta als crèdits, el Butlletí d’Entitats mostra un ascens interanual dels mateixos del 2,09% en el tercer trimestre de 2020 fins als 110.000 milions.

Atès la mena d’entitat que concedeix els mateixos, els crèdits atorgats per cooperatives suposen menys en volum (11.183 milions) però experimenten un major creixement (3,11%). Per part seva, els crèdits atorgats per bancs i caixes d’estalvi aconsegueixen un major volum (99.810 milions) però experimenten un menor creixement (1,97%).

En el cas de les cooperatives de crèdit, la seva quota de mercat en la Comunitat Valenciana aconsegueix per primera vegada un 10,08%, la xifra més alta de tota la sèrie històrica que comença en 2006.

Respecte al conjunt del país, els crèdits concedits per entitats radicades en la Comunitat Valenciana representen el 8,98%, la qual cosa suposa que som el quart territori per volum global. Per davant estan Andalusia (12,06%), Catalunya (16,80%) i Madrid (29,39%).

Oficines bancàries

Per part seva, la xifra d’oficines bancàries ascendeix a 2.188, de les quals 1.147 estan situades a la província de València, 776 a la província d’Alacant i 265 en la de Castelló.

Les oficines bancàries en la Comunitat Valenciana representen el 9,61% del total nacional. Quant a la seva evolució, en els últims dotze mesos la xifra d’oficines físiques en la Comunitat Valenciana ha descendit un 10%, en línia amb el procés de tancament d’oficines que es viu en el conjunt del país i en l’àmbit internacional.

Per part seva, els dipòsits contractats mitjançant banca electrònica representen un 3,69% del total del conjunt del país i aconsegueixen ja els 50.571 milions.

Butlletí trimestral d’entitats

El butlletí trimestral d’entitats de dipòsit mostra una foto fixa, reflecteix l’activitat bancària en un moment determinat i ofereix al mateix temps una sèrie històrica per a veure l’evolució que s’ha seguit.

“Aquestes dades són molt útils per a l’elaboració d’anàlisi i per a dibuixar tendències, tant en l’àmbit universitari o investigador com per als ciutadans en general, per això continuarem donant suport a la seva realització”, ha assenyalat Juan Pérez.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací