Els consellers de Reciplasa visiten la planta d’Onda per a conéixer ‘in situ’ les inversions del pla de gestió

317

Actualitat Diària

L’empresa pública de tractament de residus de la zona centre de la província de Castelló, Reciplasa, ha celebrat el seu consell d’administració en les oficines de la companyia a Onda i els consellers han pogut visitar la planta de tractament de residus de l’entitat. A més, durant la Junta General d’Accionistes prèvia al consell, Carlos Díaz, regidor d’Urbanisme de Benicàssim, ha substituït a Susana Marqués com a consellera de la societat. El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, ha explicat que “estem en un moment transcendental per a la nostra entitat, ja que s’han iniciat les inversions que suposaran una millora considerable en aquesta planta d’Onda i que significaran un avanç en la reducció de costos econòmics i ecològics del tractament dels residus. El pla de gestió que es va aprovar al setembre de 2016 amb la unanimitat de tots els municipis de l’àrea d’influència de Reciplasa, la Diputació i la Generalitat, és molt ambiciós i preveu millores valorades en prop de 40 milions d’euros, que reduiran el rebuig que es destina a l’abocador per a complir amb les normatives més exigents de la Unió Europea”.

Les primeres actuacions que ja s’han dut a terme en la planta de tractament i gestió de residus d’Onda han sigut l’automatització de la línia d’eixida de subproductes i la instal·lació de portes automàtiques en els fossats d’abocament amb un pressupost de 807.799,34 euros, a més s’estan modernitzant les línies de classificació i triatge. D’aquesta manera, l’empresa ha optimitzat el rendiment dels processos de selecció i gestió de les instal·lacions, així com millorat els consums energètics dels equips.

Garcia afirma que “d’aquesta forma podem recuperar més residus per a la seua reutilització i evitem que acaben en l’abocador. Això ens permetrà treballar per a intentar reduir la contaminació ambiental i complir la normativa europea que indica que en 2020 la quota de rebuig no siga superior al 35% i en 2030 al 10%” i afig que “aquest és només el principi de totes les millores que preveu el Pla de Gestió del Consorci C2. És un compromís amb el compliment de la Llei però també el fem amb el convenciment que és molt positiu per a la societat i el nostre entorn”.

Les pròximes mesures que s’executaran són l’obra civil del trasllat de l’edifici d’afinament i l’ampliació de la nau de reciclatge a Onda, així com la redacció del projecte de construcció dels nous túnels de fermentació per a la matèria orgànica recollida selectivament. Pel que respecta a la planta d’Almassora, s’ha sol·licitat la llicència d’obra per a l’inici dels treballs de remodelació que començaran quan estiguen tots els permisos. Garcia conclou que “Reciplasa és una empresa pública que gestiona els impostos de la ciutadania i sempre busca l’interés general, així que tots els beneficis es destinaran a millorar el servei de tractament dels residus i a les campanyes de conscienciació perquè existisca un consum responsable per part de les persones, però també treballarem des de les administracions perquè les empreses facen un disseny sostenible dels seus productes, evitant produir residus de més”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací