Els alumnes del programa de Formació Professional dual de Nissan arrenquen el nou curs acadèmic

431

Actualitat Diària

rograma de Formació Professional dual Nissan Motor Ibèrica (NMISA). Aquests alumnes estan matriculats en cicles formatius d’Automatització i Robòtica, Programació, Fabricació de Mecànica Industrial i Mecatrònica.

D’acord amb el conveni signat per NMISA i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, els estudiants gaudeixen de més de 1.000 hores de formació durant 10 mesos en centres de treball de la companyia a Barcelona. Els alumnes completen una formació teòrica a l’aula el 25% del temps mentre que el 75% del restant desenvolupen pràctiques en el taller. Durant el seu pas per la companyia, i en virtut d’un conveni de col·laboració acadèmica, reben una compensació de 400 euros.

Pertanyen cinc centres educatius: La Guineueta i Escola del Treball, tots dos de Barcelona; Esteve Terrades i Illa, de Cornellà de Llobregat; Illa dels Banyols, del Prat de Llobregat i Mollet del Vallès, del municipi del mateix nom.

L’FP Dual és un sistema positiu tant per a estudiants que busquen sortides professionals com per a empreses que desitgen connectar-se amb la comunitat educativa. “En Nissan treballem per a adaptar-nos a les necessitats futures de la indústria. Captar talent i elevar el nivell de qualificació dels empleats és clau per a ser més competitius i respondre als reptes globals del sector automobilístic: l’era de la conducció autònoma, la connectivitat digital i el nombre creixent de vehicles de zero emissions”, afirma Gemma Fernández-Nespral, directora de Recursos Humans de NMISA.

Segons dades de l’estudi d’inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals que cada any publica la Generalitat de Catalunya, el 65% dels graduats d’FP dual treballen després d’haver finalitzat els estudis. Un 47,4% treballa en exclusiva, mentre que el 17,1% ho compagina amb els seus estudis. Pel que respecta al curs 2019/2020, es preveu que prop d’un 21% de l’alumnat de segon curs d’FP dual participi en aquesta formació (9.000 alumnes, més del doble d’estudiants de segon curs que fa tres anys).

El conveni també inclou l’aportació per part de NMISA de vehicles i components als centres educatius citats anteriorment per a contribuir a millorar l’aprenentatge dels estudiants.

D’altra banda, el gener passat NMISA va iniciar un programa de visites educatives a les instal·lacions de la planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona. Aquests tours permeten mostrar a les noves generacions una visió única de la importància del treball en equip i de la coordinació en l’activitat de la fàbrica, així com dotar de continguts pràctics a assignatures relacionades amb la tecnologia i la ciència.

La planta de Zona Franca va començar a operar en 1983. En aquest centre es produeixen els pick up Nissan Navara, Renault Alaskan i Mercedes-Benz X Class. A més, es fabrica la furgoneta 100% elèctrica e-NV200, feta a Espanya per al mercat global

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací