El transport públic de la Generalitat triomfa el Dia sense Cotxe: el van utilitzar 142.700 viatgers

267

Actualitat Diària

La jornada de portes obertes en les xarxes de transport públic de Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló celebrada el diumenge, 22 de setembre, amb motiu del Dia Europeu sense Cotxe, va permetre que 142.699 viatgers i viatgeres, segons les dades registrades en les primeres estimacions, es desplaçaren de manera gratuïta en aquests tres mitjans de transport de titularitat autonòmica.

Aquesta mesura, impulsada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha sigut el colofó a les diferents activitats que la Generalitat ha organitzat emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

En Metrovalencia, van utilitzar els serveis de metro i tramvia, segons les estimacions realitzades, 109.477 viatgers i viatgeres, la qual cosa suposa un increment de prop del 22,39% sobre la mitjana d’un diumenge del present mes.

El TRAM d’Alacant va desplaçar 29.337 usuaris i usuàries, xifra que suposa un increment global del 24,19% per cent respecte d’un diumenge del present mes.

Per part del TRAM de Castelló, l’ocupació va aconseguir uns 3.885 viatgers i viatgeres, xifra que supera la del diumenge anterior, en la qual es van registrar 2.726, la qual cosa significa un increment del 42,5%.

L’objectiu que es persegueix és que la ciutadania comence a canviar els seus hàbits de mobilitat, que prove de deixar el cotxe a casa un dia i gaudi dels avantatges d’utilitzar el transport públic que, cal recordar, és més segur, més accessible, més còmode i, sobretot, contribueix a reduir les emissions de CO2, així com el soroll a les ciutats.

Hui descansa el cotxe

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, ha tornat a posar en marxa per quart any consecutiu la iniciativa ‘Hui descansa el cotxe’, entre els dies 16 i 22 de setembre, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat.

El lema triat enguany és ‘Mou-t’i canvia’ i pretén que estudiants de la Comunitat aborden la necessitat d’impulsar propostes per a canviar els seus hàbits cap a una mobilitat més sostenible i s’impliquen a traslladar un missatge reivindicatiu.

Aquesta proposta compta amb uns premis dirigits a estudiants de 14 anys o més, matriculats en el curs escolar 2019-2020 en centres docents de la Comunitat Valenciana de Secundària, Batxillerat i Formació Professional

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací