El temporal no dóna treva a la Comunitat, especialment a la província de Castelló

A la regió més al nord de la Comunitat s'ha aplegat a decretar el nivell zero d'emergència

478

ActualitatDiària

El temporal de fred que va començar el passat divendres encara continua afectant a gran part de la Comunitat Valenciana. La província d’Alacant ha registrat una forta baixada de les temperatures però les províncies més afectades per la plutja i la neu han segut la de València i, especialmente, la de Castelló.

Pràcticamente tot el día s’han registrat plutjes moderades a la provincia de València i s’han produit alguns embotellament de trànsit per la circulació lenta a l’entrada de la ciutat de València a primera hara del matí. Llevat d’aquestes xicotetes incidències no s’han registrat altes més greus.

Castelló, la zona zero del temporal

Més dura ha sigut la jornada a la província de Castelló que s’ha aplegat a decretar el nivell zero d’emergència. Tal com ve recollit en el procediment de nevades, implica que els efectes de la mateixa fan necessària la mobilització de recursos per a efectuar la neteja de vials. A les 18:38, seguien tancades les carreteres CV-125 (Morella-Cinctorres-límit província), CV-15 (Ares del Maestrat-límit província) i N-232a (Herbes-Pobleta).

En aqueix sentit, AEMET, en coordinació amb les tres diputacions provincials, consorcis de bombers i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, ha mobilitzat els recursos necessaris per a efectuar la neteja deles vials afectats.

Afortunadament, la situació d’Emergència ja ha finalitzat, tal com ha informat Juan Carlos Moragues, ha informat a través de Twitter, a més de que no hi ha embolsamientos de camions en l’A23, encara que la N232 segueix tallada. Així mateix, AEMETavisa que la baixa s’està endinsant en el Mediterrani i cada vegada són més febles i disperses les nevades a l’interior.

Està activat el nivell negre per nevades en la CV15, del km 46 al 72,6 en tots dos sentits i que correspon al final d’Ares del Maestrat. El nivell roig en la N-232 del km 46 al 63 en tots dos sentits al pas per Morella i també en la CV170 del km 33 als 49 en tots dos sentits per Vistabella del Maestrat.

I per a matí s’ha decretat el nivell de Preemergencia per risc d’incendi a la Comunitat, el més alt en la província de Castelló.

El Consorci Provincial de Bombers continuen treballant en l’episodi de nevades que afecta tot l’interior de la província. Durant la jornada del dimarts el dispositiu s’ha ampliat a 14 màquines per a llevar la neu, amb 6 salers, que segueixen netejant tot els vials de l’interior en les rutes assignades al Consorci.

El Centre de Coordinació de la Comunitat ha establit la preemergencia per nevades nivell taronja a l’interior nord i interior sud de Castelló i ha difós a aquests municipis els butlletins d’informació especial en funció de les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia.

Aquest dimarts el principal problema està sent la presència del vent, que contínuament venteala neu de nou als camins i carreteres, la qual cosa obliga a les màquines quitanieves a repassar de nou cada tram. A més, en alguns punts en els quals el vent és més pronunciat, s’han acumulat espessors de fins a 40 cm de neu, per exemple en llocs com el tram del Port de Torremiró a Fredes.

El Comite Executiu del centre de coordinació d’emergències està reunit i per açò s’ha informat dels punts que s’haurien d’evitar per a viatjar, les carreteres A23, N234 i la N232, tallada a l’altura de Torremiró i la CV-203 entre Pavía i Torralba.

Les comarques que avui presenten més complicació i s’ha decretat nivell zero són Els Ports, L’Alt Maestrat, L’Alcalatén, Alt Mijares i Alt Palancia, per la qual cosa els efectius coordinats pel Consorci estan treballant de forma molt intensa en les mateixes i en els punts més conflictius.

A més d’en aquestes zones més al nord de la província, les màquines que lleven la neu estan treballant en la totalitat de rutes assignades al Consorci, que ascendeixen a més de 60 de tota la geografia castellonenca. Així, entre les desenes de llocs en els quals avui es treballa, en punts com Benassal, en Vistabella i la Tinença de Benifassà o en municipis com Montant i El Bou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací