El president del Govern Pedro Sánchez convoca eleccions generals per al 28 d’abril

259

Actualitat Diària

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha comparegut després del Consell de Ministres i ha donat a conèixer la data dels comicis que seran el dia 28 d’abril.

Ha recordat com es va forjar el moció de censura que va propiciar el canvi de Govern. “El president d’aquell moment estava més pendent de defensar-se davant la corrupció i la llei i no a governar i la no assumpció de responsabilitats polítiques, la qual cosa va portar al canvi de Govern amb una moció de censura i que va ser la primera de la història. Es va votar un nou govern, no es va tirar a ningú, vam oferir una alternativa necessària. Un Govern de persones capaces i que són referents a nivell nacional i internacional, obert surt consens i de conviccions progressistes. A tots ells els dono les gràcies. Teníem per convicció governar per a tots els espanyols tenint en compte el canvi climàtic, la sostenibilitat de l’estat de benestar, el canvi tecnològic, la igualtat, la salut i les pensions. I tot es va fer sobre tres eixos, la consolidació del creixement econòmic sostingut, acabar amb la desigualtat i el reforç de les institucions amb la regeneració democràtica”. S’han aprovat tretze lleis i 25 decrets llei.

El president ha lamentat que l’executiu “no ha comptat amb el suport de la força conservadora més importanye en la gestió del conflicte de Catalunya, a diferència de nosaltres, que sí que el vam fer. L’oposició ha anteposat interessos ideològics a l’interès de general. Han bloquejat lleis com la de l’eutanàsia, la derogació de la llei mordassa, la derogació de la reforma laboral, la modificació voto robat, mesures d’igualtat laboral, la llei dels bebès robats, en contra de la pobresa energètica i la modificació del sistema de pensions”. Afegeix que per si no fos prou, “han bloquejat els pressupostos més socials, que és el que ens ha portat a la situació, però he he dir que l’actualització pensions, la pujada del salari mínim interprofessional i la pujada el salari pública està garantida”, sentència.

Assegura que pren la decisió de convocar eleccions, “perquè no podem seguir amb uns pressupostos que no són nostres i per això anuncio els comicis el 28 d’abril”.

“Plantegem un país en el qual caben tots i totes, al contrari de la dreta que volen una Espanya només per a ells”, indica. La dissolució de les Corts serà el 3 març i la derogació de la LOMCE quedarà paralitzada.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací