El Museu de Belles Arts desplega un programa d’activitats culturals per a tots els públics

437

Actualitat Diària

El Museu de Belles Arts de València ha presentat una programació d’activitats setmanals per a tots els públics que complementa les visites a la col·lecció permanent d’art i a les exposicions temporals. Al desembre, el museu va anunciar el seu programa d’exposicions temporals i ara es presenta una completa agenda cultural. Es compleix, d’aquesta manera, l’objectiu de programació minuciosa, claredat i transparència que es va proposar el nou director de la institució en prendre possessió del càrrec.

El calendari presentat destina un dia a la setmana per a desenvolupar activitats que preveuen cinema, dansa, música, formació, conferències i tallers infantils. L’accés és lliure fins a completar l’aforament, amb recollida prèvia de les entrades gratuïtes, que es podran retirar 30 minuts abans de l’inici de cada sessió al mostrador d’entrada del museu (s’entregarà 1 entrada per persona).

El dimarts és el dia del cinema al museu, que oferirà cicles temàtics de duració trimestral donant al públic la possibilitat no sols de visionar formidables creacions de la història del cinema, sinó de comentar-les i debatre’n els continguts amb professors especialistes en la matèria. Durant el primer trimestre es projectaran pel·lícules dins del cicle ‘Luces y sombras de la femme fatale’. Alguns exemples de les cintes que es visionaran: ‘El diablo es mujer’ de Josef von Sternberg, ‘Perdición’ de Billy Wilder o ‘Jules y Jim’ de François Truffaut

El dimecres es destina a les arts escèniques. Dansa contemporània, flamenc i música pop conviuran en perfecta harmonia en les sales de la col·lecció permanent i al pati de l’Ambaixador Vich. Tots els gèneres tindran cabuda en les sales del museu en una primavera que promet omplir les sales amb tanta música com quadres.

A les vesprades dels dijous, es concentraran les conferències d’experts de reconegut prestigi sobre diferents temes relacionats amb les exposicions temporals, el col·leccionisme, el món dels museus i molts altres continguts científics. Entre les persones convidades, Ana Dieguez, especialista en pintura flamenca, compartirà els seus coneixements sobre l’obra de Van Dyck, i Carlos Reyero, antic director del Belles Arts de València, enriquirà aquest cicle amb els seus amplis coneixements sobre la pintura del segle XIX.

Els divendres de formació desenvoluparan un curs organitzat per Amigos del Museo, que aquest primer trimestre estarà dedicat a ‘Los Etruscos’. Amb un plantejament divulgatiu, s’acostaran al gran públic nocions fonamentals de la història de l’art que, començant amb aquest cicle, abordaran els períodes més rellevants de la història de la humanitat.

Els diumenges al matí, els xiquets podrà gaudir d’un espectacle de titelles al pati de l’Ambaixador Vich. El grup La Matallina farà un repàs per les representacions més populars: ‘El gegant egoista’, ‘La rateta’ i ‘La poma roja’, entre altres.

El director del museu, Pablo González Tornel, que ha estat acompanyat en la presentació pels tècnics Ramón Martínez Miñana i Estrella Rodríguez Roncero, ha exposat que aquesta programació és fruit de l’intens treball que ha dut a terme el seu equip durant els últims mesos. “L’objectiu de la nova direcció és oferir a la societat una completa programació cultural que acoste el Museu de Belles Arts de València a sectors del públic que s’han sentit tradicionalment allunyats de la institució”, ha manifestat.

“La música, el cinema, la dansa o el teatre es proposen, en aquesta nova fase del museu, com a complement indispensable de la riquíssima col·lecció permanent i d’un atractiu programa d’exposicions per a ajudar a fer que la institució complisca amb la seua tasca social d’integrar tots i totes”, ha afirmat Pablo González Tornel.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací