El Museu de Belles Arts de Castelló acull la mostra ‘Peça 19′, composta per les 18 obres adquirides per la Generalitat

622

Actualitat Diària

La Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana va prenent forma. El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana presenta al Museu de Belles Arts de Castelló l’exposició ‘Peça 19′, composta per les 18 obres adquirides per la Generalitat Valenciana en 2018, en el marc del Pla incentiu del patrimoni artístic valencià. A l’obertura de l’exposició han assistit el conseller de Cultura, Vicent Marzà; el coordinador territorial de l’Institut Valencià de Cultura, Alfonso Ribes; el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz.

En aquesta exposició es presenten les obres adquirides l’any 2018, que s’afigen a la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana per a sumar-se a una selecció d’obres i artistes des de diferents línies generacionals, i reflecteixen l’heterogeneïtat i el dinamisme que caracteritza l’escena creativa valenciana. L’exposició es podrà visitar des del 14 de maig fins al 7 de juliol al Museu de Belles Arts de Castelló. La mostra es traslladarà a Alacant, a Las Cigarreras, del 19 de juliol a setembre de 2019. Posteriorment estarà al Centre del Carme de València del 4 d’octubre a gener de 2020.

Els i les artistes seleccionats són valencians o residents al territori valencià. Així, cinc artistes són de les comarques d’Alacant; quatre, de les de Castelló; i sis, de les de València. A més, tres artistes d’altres llocs de l’Estat, però que són residents a les comarques valencianes, també han sigut seleccionats.

Les obres adquirides i que es mostren en l’exposició també han tingut en compte criteris d’igualtat de gènere. Com a resultat, huit dels creadors són dones, nou són homes i un és un grup artístic mixt.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací