El mercat turístic francés, el que millor resultat ha donat a Castelló aquest estiu

272

Actualitat Diària

Castelló ha tancat un estiu de rècord turístic i que hagués pogut ser encara millor si el turista britànic hagués presentat un millor rendiment. És el viatger més desitjat i juntament amb el rus i el nòrdic, el que més gasta fora de les seves fronteres. Captar la seva atenció a través dels macrofestivales musicals i de l’aeroport és una tasca marcada en groc en l’agenda de la Diputació i de la Generalitat.

Com ha succeït a nivell autonòmic i segons les dades aportades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el Brexit ha frenat l’arribada de turistes britànics a la Comunitat i per tant també a Castelló. La passada descafeïnada edició del FIB, un dels principals atractius per a aquesta nacionalitat, també pot haver passat factura per la falta d’atracció del cartell entre el públic i per la forta competència d’altres festivals que se celebren a la illes.

De fet, el visitant francès i l’alemany han tingut un millor comportament aquest estiu. Després del Regne Unit, Itàlia, els Països Baixos i Bèlgica ocupen ara el ‘top 6’ de turistes residents en altres països que han estat durant l’estiu a Castelló.

Mancant les dades d’agost, més de 80.000 visitants estrangers van visitar la província entre maig i juliol, unes dades molt esperançadores que podrien millorar de cara a l’estiu que ve per la forta aposta promocional de l’aeroport en l’exterior i que ampliarà les seves connexions amb capitals europees en 2020.

Valencians, madrilenys i catalans, els principals nacionals

Per part seva, el turista nacional ha copat la província durant l’estiu. Com sol ser habitual, el valencià ha estat el principal visitant, seguit del madrileny i del català. Posteriorment completen el rànquing els andalusos, bascos i aragonesos.

Fins a agost un total de 360.232 turistes nacionals han passat per la província. Unes xifres que es multipliquessin amb les dades del vuitè mes de l’any que, com ja va informar aquest mitjà, ha registrat unes dades espectaculars.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací