El lliurament als ciutadans de la documentació electoral per al vot per correu ja està en marxa

290

Actualitat Diària

CORREUS inicia avui el lliurament de la documentació electoral als ciutadans que han sol·licitat el vot per correu. Aquesta documentació es lliurarà fins al 22 de maig. Les Delegacions Provincials de l’Oficina del Cens Electoral, després de comprovar la inscripció dels sol·licitants del vot per correu en el cens, són les que remeten els enviaments amb la documentació electoral a l’adreça indicada per l’elector en la sol·licitud, amb caràcter certificat i urgent. Aquests enviaments s’estan realitzant ja, d’acord amb el calendari establert.

Cal assenyalar que, encara que s’hagi sol·licitat el vot en l’inici del termini, l’Oficina del Cens Electoral no ha pogut facilitar a CORREUS la documentació electoral que es lliura a l’elector, per la demora en la proclamació de les candidatures en haver-se produït impugnacions a la mateixes.

Tant l’Oficina del Cens Electoral com CORREUS tenen condicionada la seva operativa a determinats requeriments legals. L’Oficina del Cens Electoral perquè desconeix quines candidatures han d’incloure’s en la documentació per al vot per correu; i en el cas de CORREUS perquè depèn del moment en què l’Oficina del Cens Electoral pugui fer el dipòsit de citada documentació en les nostres instal·lacions.

CORREUS distribueix aquesta documentació i garanteix realitzar almenys dos intents de lliurament en mà al propi destinatari, deixant l’avís perquè vagi a recollir-la a l’oficina més pròxima en cas de no poder realitzar el lliurament en persona. Una vegada lliurada la documentació, és possible dipositar el vot per correu en qualsevol oficina postal.

L’empresa postal està posant tots els seus mitjans logístics, tecnològics i humans al servei de la gestió del vot per correu i ha adoptat les mesures necessàries per a agilitar al màxim el procés, com la formalització de més 4.000 contractes de reforç, tant per a funcions de repartiment, com en centres logístics i atenció als ciutadans en les oficines, que li permetran garantir el compliment de totes les obligacions de servei públic que li són encomanades durant els processos electorals, com a operador designat per l’Estat per a prestar el Servei Postal Universal.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací