El Ivace enforteix l’activitat dels agents de suport a l’emprenedoria innovadora

539

Actualitat Diària

Els Centres Europeus d’Empreses Innovadores (CEEIs) de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Federació de Personal Tècnic en Gestió del Desenvolupament Local (Adlypse)han desenvolupat el Programa d’Enfortiment per a Agents del Sistema d’Emprenedoria de la Comunitat Valenciana.

La iniciativa, recolzada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) i amb cofinançament europeu, té com a objectiu enfortir l’activitat diària dels agents que donen suport als emprenedors innovadors per tot el territori posant a la seva disposició eines i metodologies d’alt valor afegit.

En aquest programa participarà un total de 163 agents de tota la Comunitat i es divideix en quatre sessions. La primera d’elles se celebra aquest 6 de març a Torrent, el 7 de març a Alacant, el 15 de març a Castelló i el 21 del mateix mes a la ciutat d’Ontinyent.

Per a la directora general del Ivace, Júlia Company, “aquest programa i, en particular les jornades que se celebraran posen de manifest la voluntat de la Conselleria d’Economia Sostenible, i del Ivace, de descentralitzar i fer partícip de les nostres polítiques d’innovació a tot el territori de la Comunitat”.

“És important que tots els emprenedors, independentment de la població en la qual resideixin o la fase del procés d’emprenedoria en la qual es trobin, tinguin accés als serveis, el coneixement i les eines relatives a l’emprenedoria de forma homogènia, coherent, coordinada i no discriminatòria”.

Dos anys de reunions

Les activitats que s’inclouen en el Programa d’Enfortiment per a Agents de l’Ecosistema Emprenedor de la Comunitat neixen de les conclusions obtingudes pels CEEIs i Adlypse en les catorze reunions grupals mantingudes amb agents en els dos últims anys.

En aquestes trobades es detecta la necessitat de potenciar activitats de col·laboració entre agents i que tots disposin dels mateixos recursos.

Per això, les sessions que es realitzaran durant aquest mes de març constaran de sessions presencials, on CEEIS i Adlypse exposaran les eines que tenen en marxa de suport a emprenedors i que posaran a la disposició dels i les agents.

Entre aquestes metodologies destaca l’eina BIKidea, una eina d’innovació desenvolupada pels CEEIs de la Comunitat que, mitjançant un treball guiat permet la generació i desenvolupament de noves idees amb la finalitat d’aconseguir els objectius plantejats a l’hora d’innovar en producte, experiència de client o model de negoci.

Els i les agents també disposaran en el portal de l’ecosistema emprenedor de la Comunitat (ecosistemaemprendedorcv.com) un espai de referència (Comunitat d’Agents) on podran intercanviar i compartir experiències i informació.

Primera sessió a Torrent

Aquest dimecres s’ha celebrat a la Casa de la Dóna de Torrent la primera sessió del programa d’Enfortiment per a Agents del Sistema d’Emprenedoria de la Comunitat Valenciana, on els responsables del CEEI de València han explicat les accions previstes per a l’exercici de 2019.

El tancament de la jornada ha estat a càrrec de José Domingo Martínez, de Serveis Innovadors i Sostenibles de la Diputació de València i vicepresident de Adlypse, i Ricard Calvo, director de Gridet, que han centrat les seves intervencions en les potencialitats emprenedores territorials, i específicament, en la generació d’activitat econòmica local diferenciada i global.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací