El ITC investiga per a millorar la competitivitat del producte ceràmic en la rehabilitació de paviments interiors

353

Actualitat Diària

L’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) està desenvolupant el projecte PRESTILE: Millora de les prestacions de rajoles ceràmiques per a rehabilitació de paviments interiors, donat suport per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Generalitat Valenciana a través d’a través d’una línia nominativa de finançament.

L’objectiu d’aquest treball és analitzar quin tipus de prestacions són més valorades en el procés selecció del material a utilitzar per a la renovació de paviments interiors, i estudiar l’optimització d’aquestes característiques a fi de millorar la competitivitat de les rajoles ceràmiques en aquestes aplicacions.

L’estudi inclou una avaluació comparativa enfront d’altres productes competidors en aquest àmbit, per a definir els nivells requerits de les diferents prestacions, tant mitjançant la caracterització en laboratori com en estudis de camp en condicions reals d’ús.

Així mateix, la recerca abasta tots els aspectes considerats rellevants per part del consumidor, incloent les característiques funcionals, d’higiene i seguretat, així com el comportament mediambiental, aquest últim avaluat mitjançant l’anàlisi del cicle de vida del producte (ACV).

Els resultats d’aquest projecte seran traslladats als organismes de normalització competents, a fi de millorar els mètodes d’avaluació i els criteris de classificació segons ús dels paviments.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací