El ITC amplia avanços en protecció laboral ceràmica a les indústries de fosa

361

Actualitat Diària

Un nou projecte de recerca dedicat a preservar la salut en entorns laborals amb exposició a la Sílice Cristal·lina Respirable (SCR), específicament orientat a les indústries de la fosa, començarà a desenvolupar-se a partir del projecte europeu SILIFE, l’objectiu del qual és, precisament, protegir als qui estiguin exposats en el seu treball de la SCR i així evitar possibles malalties o malalties derivades d’aquesta exposició.

Així es va desprendre d’una jornada de presentació del projecte SILIFE duta a terme el passat 6 de maig a Durango (Bizkaia) titulada: “Possibles solucions a la problemàtica d’exposició a la Sílice Cristal·lina Respirable”, amb l’objectiu fonamental de tractar la problemàtica de la SCR i la seva repercussió en la salut laboral, presentar els resultats i solucions que el projecte SILIFEaporta a aquests problemes i a més, anunciar aquest nou projecte que els investigadors pensen escometre en el futur, derivat, precisament, dels exhaustius estudis i proves realitzats en SILIFE, que compta amb el suport de la Unió Europea a través del Programa LIFE.

En aquesta activitat, que va tenir un aforament de més 100 persones, van estar presentis membres i representants de la Federació Espanyola d’Associacions de Fonedors (FEAF) juntament amb l’empresa Foses Fumbarri Durango, S. a. , la Plataforma Espanyola de Seguretat Industrial (PESI) i ABCR Labs, tots ells membres del consorci.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací