El Govern inicia els contactes amb ajuntaments i diputacions de la Comunitat per paliar el ‘efecte Dana’

295

Actualitat Diària

La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana ha començat ja els contactes amb Ajuntaments i Diputacions provincials per a la gestió de les ajudes que podran sol·licitar els afectats per la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA).

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha traslladat un missatge de “tranquil·litat als ciutadans i a totes les administracions”, ja que “el compromís adquirit pel president Sánchez durant la seva visita del dissabte a les zones afectades, es posarà en marxa de forma immediata”, ha assegurat.

“Som perfectament conscients que hi ha danys importants en l’agricultura i importantísmos en infraestructures sanitàries, escolars, etc. així com en béns de particulars”, per la qual cosa “totes les administracions, inclosa la comunitat autònoma, haurem de fer un esforç considerable per atendre-les. L’important ara és restablir els serveis públics perquè funcionin amb la major normalitat possible”, ha assegurat el delegat.

Subvencionis Protecció Civil

Fulgencio ha recordat l’existència de subvencions de Protecció Civil en atenció a situacions d’emergència o de naturalesa catastròfica a les quals es podrien acollir els damnificats. Aquestes subvencions vénen regulades pel Règim General d’ajudes establert en el Reial decret 307/2005 de 18 de març.

Segons es desprèn de la convocatòria d’aquestes ajudes, els interessats disposen d’un mes per a presentar les sol·licituds a comptar des de l’endemà de la finalització del fet causant de la situació d’emergència.

Les peticions es poden presentar via telemàtica o en qualsevol dels registres als quals es refereix l’article 38 de la Llei 30/1992:

En els registres de la Subdelegació del Govern
En els registres de qualsevol òrgan administratiu de l’Administració General d’Estat, de l’administració de les Comunitats Autònomes, de les Diputacions Provincials o dels Ajuntaments, si aquests han subscrit el conveni oportú
En les oficines de Correus, en la forma que reglamentàriament s’estableixi
En les representacions diplomàtiques o oficines consulars d’Espanya a l’estranger
Les diferents modalitats de subvencions que es recullen són: ajudes a unitats familiars per danys personals, ajudes per a pal·liar danys materials en habitatges i estris per a unitats familiars o de convivència econòmica, ajudes a corporacions locals per despeses d’emergència i les ajudes per a persones físiques o jurídiques requerides per l’autoritat competent per a realitzar un prestació de béns o serveis.

Estat de les platges en Castelló

Castelló encara té decretada la bandera vermella a les platges pesi que el DANA ja ha passat. L’estat del sorra no és el millor possible i el mar encara no aquesta preparat per al bany malgrat la bona climatologia que es presenta aquest dilluns

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací