El Govern estudia una proposta per demuntar les instal·lacions del magatzem de gas Castor 

645

La senadora del PP per Castelló ha criticat a la ministra que va ser la que va signar l’impacte favorable del projecte en 2009

El Govern estima que és possible tancar i desmantellar per complet les instal·lacions del magatzem de gas Castor, que està situat enfront de la costa de Vinaròs. La ministra per a la Transició Ecològica Teresa Ribera, ha realitzat l’anunci en la seua compareixença en la Comissió per a la Transició Ecològica, aquest matí al Senat. La ministra ha indicat que el desmantellament passarà pròximament pel Consell de Ministres. La senadora del PP per Castelló, Salomé Pradas ha criticat a Ribera, que va ser qui va signar l’impacte favorable en 2009.
Actualitat Diària
La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que en 2009 va signar la Declaració d’Impacte Ambiental favorable del projecte ‘Magatzem subterrani de gas natural Amposta’, conegut com a projecte Castor, ha comparegut hui davant la Comissió de Transició Ecològica del Senat, per a anunciar, que el govern té intenció de clausurar i desmantellar completament aquesta instal·lació situada enfront de la costa de Vinaròs.
Teresa Ribera ha comentat que s’han realitzat estudis mediambientals per al desmantellament de les instal·lacions del magatzem submarí de gas. Propostes que seran portades per a la seua aprovació al Consell de Ministres en el termini de mes o mes i mig.
Després de la seua intervenció, la ministra ha sigut interpel·lada pels representants de la Comissió que, en major o menor mesura han qüestionat la gestió del Castor per part del Govern, amb excepció del representant socialista, que ha felicitat la ministra.
La senadora del PP, Salomé Pradas, de Castelló, ha sigut molt més dura amb el tema, i de fet, ha recordat a la ministra que va ser ella la que va signar en 2009 la Declaració d’Impacte Ambiental que va donar lloc a la construcció d’un magatzem que va provocar més de 100 terratrémols en la costa de Castelló.

Pradas (PP): “Des del PP volem i desitgem que el desmantellament es faça com més prompte millor i amb les màximes garantia”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular al Senat, Salomé Pradas ha posat de manifest que el projecte Castor, situat en les costes de Castelló, “és un fiasco en tots els sentits, tant polític, com mig ambiental, social i econòmic i la ministra Teresa Ribera no té credibilitat per a vindre a parlar ací del Castor”.
Pradas s’ha referit així en la compareixença de la ministra, Teresa Ribera, davant la Comissió de Transició Ecològica, per a informar respecte a la realització dels estudis mediambientals per al desmantellament de les instal·lacions del magatzem submarí de gas Castor.
“Mai havia pensat que estaria interpel·lat a una ministra que és part d’aquest fiasco de Castor”, ha lamentat Salomé Pradas, qui a continuació ha assenyalat a Ribera que “no és digna de ser ministra de Transició Ecològica, perquè si el Càstor és una realitat, si va causar més de 1.000 terratrémols en la costa castellonenques i va costar i continua constant milers de milions d’euros als espanyols, és perquè vosté va participar en l’autorització i va signar la declaració d’impacte mediambiental l’any 2009”.
“Ara resulta que hui ens ve a parlar ací de solucionar el problema, això és absolutament surrealista i vergonyós i encara més quan aquest assumpte hui dia s’està dirimint en els jutjats”, ha postil·lat la senadora del PP per Castelló.
De la mateixa manera, la portaveu adjunta dels populars al Senat ha dit a la ministra que “el seu nomenament com a titular de Transició Ecològica, va ser una burla per a tota la província de Castelló, un insult a Castelló”.

El Govern del PP va parar i va tancar el Castor

Al llarg de la seua intervenció, Salomé Pradas ha recordat també que el Govern del PP “va ser el que decideix parar, tancar i hibernar la planta de gas per a evitar mals majors, tant a les persones com al medi ambient”.
Així, ha afirmat que “el Castor ha costat ja 1.350 milions d’euros als espanyols per la clàusula indemnitzatòria lleonina, incomprensible i inexplicable que va incloure el ministre del PSOE, Miguel Sebastián, en l’autorització d’aquest projecte”.
Després d’això, Pradas ha precisat que el pagament d’aquests milions d’euros “ha sigut anul·lat pel Tribunal Constitucional, però cal recordar que, previ a això, el PP va impugnar aqueixa clàusula, no es volia pagar; però veient-se obligat a pagar, ho va fer. Si per qüestió de forma s’ha anul·lat, no vol dir que en el fons encara no es puga dirimir en els jutjats”.

Preocupats pel desmantellament

En un altre punt de la seua intervenció, la senadora castellonenca ha assenyalat que des del PP “estem preocupats pel desmantellament d’aquesta instal·lació i com pot afectar el medi marí i a les persones de Vinaròs. El que més ens preocupa és que vosté –en referència directa a Ribera- estiga al capdavant del desmantellament”.
“Des del PP volem i desitgem que el desmantellament es faça com més prompte millor i amb les màximes garanties, de manera que no afecte ni a la població pròxima a la plataforma, ni per descomptat, al nostre medi natural marí; perquè no oblidem que a escassos quilòmetres de la plataforma es troba la reserva marina natural de la Serra Irta, amb un alt valor ecològic”.
Per a acabar, Salomé Pradas ha assenyalat que “Zapatero, que tant mal va fer a Castelló amb el fiasco del Castor i les desoladores inútils i ruïnoses, va demanar perdó en 2015 pel Castor. Vosté demanarà també perdó per autoritzar la construcció del Castor enfront de les costes de Castelló?”, ha apel·lat a Teresa Ribera.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací