El Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola emprén l’últim cap de setmana i conclou amb Jordi Savall

275

Actualitat Diària

El Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola emprén l’últim cap de setmana de la 24a edició amb les propostes internacionals dels noruecs Nordic Voices i els francesos Gli Incogniti, a més del concert esperadíssim de Jordi Savall, per segon any consecutiu dins de la programació del festival.

El grup Nordic Voices (Noruega) portaran el dia 10 d’agost ‘Carlo Gesualdo Príncipe da Venosa / Tomás Luis de Victoria’. Nordic Voices és un grup vocal ‘a capella’ de sis veus radicat a Oslo, Noruega. Des que es va formar en 1996, han anat guanyant reputació i reconeixement com un dels millors grups vocals del món en el seu gènere.

El dia 11 serà el torn del segon grup internacional d’aquesta edició, Gli Incogniti (França), amb l’espectacle ‘BWV… or not? El fals Bach’, un programa format per obres que en un moment donat han estat considerades com a petites joies i que formen part del paisatge musical de la creació de Johann Sebastian Bach.

Per últim, la 24a edició del festival conclourà el dia 12 amb una de les propostes més esperades d’enguany: Jordi Savall & Hespèrion XXI (Catalunya) i Tembembe Ensamble Continuo (Mèxic) amb ‘Folías criollas y canarios’. Jordi Savall proposa en aquesta ocasió un programa de música antiga amb noves variacions interpretades amb gran varietat de ritmes i melodies, d’instruments antics i populars, de cants vells i lletres noves.

A més, el cap de setmana també oferirà la segona de les propostes per a públic familiar: el dia 11 a les 19.30 hores tindrà lloc l’espectacle ‘Perdida en el Bosco’ al Palau de Congressos i amb entrada lliure.

‘Perdida en el Bosco’ és la tercera producció de la companyia hispanocanadenca Claroscvro. Pensada per a un públic a partir de sis anys, usa els titelles, les màscares i la música medieval per a narrar una història de superació, reptes personals, valor i intel·ligència.

La 24a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola tindrà lloc de l’1 al 12 d’agost al castell i al Palau de Congressos de Peníscola, amb el fil conductor de la veu humana i la presència, per segon any consecutiu, de Jordi Savall, referent internacional de la música antiga.

Aquesta edició del festival, que organitzen l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de Castelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola, proposa onze grans concerts i dos espectacles gratuïts per a públic familiar.

Per primera vegada, en el marc del festival s’ha organitzat una trobada internacional de programadors, que visitaran el festival del 4 al 9 d’agost i assistiran als concerts, i amb una jornada professional en la qual grups valencians han mostrat les seues propostes i han dut a terme breus reunions de treball amb els programadors per exportar el màxim possible de propostes valencianes a festivals de referència a nivell internacional.

La programació del festival

La programació d’aquesta 24a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola combina propostes de proximitat amb grans noms internacionals i per segon any consecutiu ha incorporat dos espectacles familiars a càrrec de la companyia andalusa Claroscvro Teatro: el dia 3 a les 19.30 hores, ‘Amadís y el tesoro de la música’ i el dia 11 a les 19.30 hores ‘Perdida en el Bosco’, gratuïts els dos, que tenen lloc al Palau de Congressos.

Cal destacar que el cartell de la 24a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola l’ha fet l’estudi gràfic Juárez & Casanova, de Castelló.

Les entrades dels onze grans concerts poden adquirir-se de manera anticipada en www.entradas.com. A partir de l’1 d’agost, la venda d’entrades és a l’Oficina de Turisme de Peníscola (passeig marítim) de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores i, els dies de concert, al castell, de 21 a 22.30 hores. Tots els concerts de pagament tenen un preu de 12 €, però poden adquirir-se abonaments: per als onze concerts, a 100 €, i per a cinc concerts, a 50 €.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací