El Consorci del riu Millars ha iniciat la reposició de l’equipament deteriorat de la zona fluvial

71

Actualitat Diària

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha iniciat els treballs de revisió i reposició de tot l’equipament que es troba en l’àmbit del tram fluvial. La primera fase dels treballs de reposició s’ha iniciat a la Ruta del botànic Calduch i continuarà en les pròximes setmanes en la resta de zones com són la Ruta de l’Aigua, la Senda Verda, les Reballadores, les llacunes artificials, Canissers, la Cossa i les Goles. Aquesta actuació té com a objectiu fer una revisió de tot l’equipament que es troba al llarg del paisatge fluvial protegit i reposar o tractar els elements que s’han trencat o deteriorat amb el pas del temps com són les tanques de fusta que atorguen seguretat als centenars d’usuaris, les taules i els bancs també de fusta que permeten el descans, algunes papereres i altres elements que formen part del mobiliari. En aquesta primera actuació es retiraran alguns elements sobrers com són senyals d’obra antiga i altres marques informatives que s’han fet inservibles per culpa dels grafitis o de les condicions meteoròguiques adverses.

En la segona fase s’escometrà la senyalització de tot el paisatge fluvial
A la Comunitat Valenciana hi ha pocs exemples de trams baixos de rius on la vegetació de ribera estiga ben conservada i el llit fluvial no haja sigut canalitzat. El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars és una d’aquestes excepcions. Cada any són més les persones que decideixen apropar-se al riu i caminar per les seus rutes fluvials i descobrir la fauna i la flora de ribera. El riu Millars en els darrers 14 quilòmetres discorre per un paratge de gran valor ecològic amb un excepcional ambient de ribera perfectament conservat en molts indrets. El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars per tal d’ajudar els usuaris a conèixer cadascun dels racons més importants i els elements arquitectònics revisarà i reposarà en una segona fase tots els panells i senyals informatius que també hagen patit un procés de deteriorament al llarg dels últims anys. Els treballs que ja han començat per la Ruta Botànica s’han pressupostat per 12.039 €.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací