El Consorci Camino Cid celebra a Terol el seu Consell Rector i fa un balanç positiu de 2018

345

Actualitat Diària

El Consorci Camí del Cid ha celebrat el seu Consell Rector a Albarrasí (Terol) a fi de fer balanç de les activitats realitzades en 2018, moltes de les quals estan tenint continuïtat en aquest inici d’any. D’aquesta forma s’han abordat algunes de les actuacions impulsades el passat exercici destacant la campanya de millora i reforç de la senyalització senderista i BTT de la ruta, la qual cosa va portar a realitzar 2.474 intervencions en 1.237 quilòmetres de recorregut, la col·laboració amb altres quatre grans itineraris turístic culturals sota la marca “Rutes Culturals d’Espanya”, emparada per Turespaña i que es va materialitzar amb la signatura d’un protocol de col·laboració amb la Secretaria d’Estat per al Turisme així com altres activitats de dinamització de la ruta com el Premi Álvar Fáñez o l’I Concurs de Vídeos Camí del Cid.

Una de les eines més valorades del Camí del Cid és la seva pàgina web, considerada un referent dins dels itineraris turístics espanyols. En el transcurs de la trobada s’ha posat de manifest que, en 2018, la pàgina va superar les 670.000 visites el que va suposar un increment de pràcticament el 50 per cent respecte al mateix període de l’any anterior.
En aquest sentit, s’ha posat de manifest la importància dels treballs del passat any encaminats a la millora dels continguts de la pàgina web així com de les seccions “en ruta” a fi de convertir als viatgers en els millors prescriptores de l’itinerari.

D’altra banda, i amb l’objectiu de potenciar el coneixement de l’itinerari en l’exterior, en 2018 el Camí del Cid va participar en fòrums de rellevància internacional com la InternationalTourismus Börse (ITB) de Berlín o la World TravelMarket de Londres i va col·laborar amb les Oficines Espanyoles a l’Estranger per a una promoció més efectiva de la ruta.

Així mateix, també s’ha ressaltat la col·laboració amb diferents mitjans de comunicació el que es va traduir en la publicació de diversos reportatges en mitjans especialitzats, no només d’àmbit nacional, si no internacional com a publicacions dels Estats Units, Holanda o Alemanya.

Per a l’assessor en matèria de Turisme de la Diputació Provincial de Castelló, Juan José Carreres, el Camí del Cid té unes expectatives “fabuloses” i ha dit estar convençut d’un augment important de viatgers que d’ara endavant “s’acostaran, a conèixer i a recórrer el Camí del Cid”.

Projectes en marxa

En un altre ordre de coses, en la reunió s’han abordat altres treballs presentats el primer trimestre de l’any com l’edició d’un fullet genèric sobre la ruta, la guia del Camí del Cid editada en col·laboració amb l’editorial MIC o l’adhesió de noves localitats a la Xarxa de Segellat del Salconduit del Camí del Cid.
D’altra banda, també s’han avançat els projectes que es presentaran de forma imminent entre els quals destaca l’activació de la pàgina web en anglès, la presentació del qual tindrà lloc el mes vinent d’abril o la secció “Llegendes del Camí del Cid” que s’habilitarà en la pàgina de l’itinerari i que oferirà informació sobre les llegendes i tradicions cidianas existents a les províncies que formen part del recorregut.
Així mateix, es llançarà una campanya en Xarxes Socials amb l’objectiu de ressaltar la importància dels llocs que formen part de la Xarxa de Segellat del Salconduit del Camí del Cid. En aquest sentit, a més, es llançarà una nova campanya de promoció del salconduit i es distribuiran 63.000 xapes entre els punts de segellat de la ruta que lliuraran als viatgers que la recorrin.

El Premi Álvar Fáñez es va a Bronchales

Finalment, el Consell Rector ha fallat el Premi Álvar Fáñez resultant guanyadora l’Associació Cultural El Endrinal de Bronchales (Terol) pel seu projecte Frontael Segle XI – Camí del Cid.

El Premi Álvar Fáñez va ser creat pel Consorci amb l’objectiu de reconèixer la labor que realitzen les associacions en el Camí del Cid. Per a això, tots els anys es tria un projecte significatiu que tingui per finalitat la conservació, dinamització o divulgació de l’itinerari o de la figura del Cid. El premi té una dotació de 2.000 euros, que l’associació destina a sufragar l’activitat proposada.
Aquest any s’han presentat al certamen onze projectes procedents de les províncies de Burgos, Soria, Guadalajara, Zaragoza, Teruel, València i Alacant. Després de la deliberació, el jurat – que ha valorat molt positivament totes les propostes presentades – ha decidit atorgar el premi a aquest col·lectiu per la seva contribució al coneixement i conservació del Camí del Cid i del llegat cidianohistòric, literari i llegendari.

Al Consell Rector del Consorci Camí del Cid han assistit els presidents provincials de les diputacions de Burgos, Soria i Teruel, César Rico, Luis Rey i Ramón Millán respectivament, al costat d’altres representants provincials de les diputacions que integren el Consorci Camí del Cid.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací