El Consell renova les càtedres de la UV i l’UJI que estudien la transformació del model econòmic

304

Actualitat Diària

El Ple del Consell ha renovat els acords de cooperació entre la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, la Universitat de València (UV) i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) per a la continuïtat de les Càtedres de Transformació del Model Econòmic.

Totes dues iniciatives se centren en l’estudi de propostes, foment del coneixement i difusió de temàtiques relacionades amb la transformació de l’actual model econòmic de la Comunitat Valenciana cap a un més competitiu, centrat en la innovació, el coneixement, l’obertura a l’exterior i la sostenibilitat des d’un punt de vista mediambiental, productiu i social.

La dotació per al desenvolupament d’aquestes càtedres, que es van crear en 2018, està inclosa en els Pressupostos de la Generalitat per a 2019. Cadascuna d’elles compta amb una dotació de fins a 30.000 euros, que aportarà la Generalitat a través d’una línia de subvenció.

La labor desenvolupada des de la càtedra de l’UJI orientarà el seu treball a l’àmbit de l’energia i el canvi climàtic, partint de la línia estratègica 10 del Pla d’Acció per a la transformació del model econòmic valencià.

El treball desenvolupat des de la càtedra de la UV se centrarà en els recursos hídrics i la perspectiva circular de l’economia en el marc d’un model econòmic que té com a eixos centrals la innovació, el coneixement i la sostenibilitat des d’un punt de vista mediambiental, productiu i social.

A través de les càtedres es desenvoluparan activitats d’estudi i propostes d’actuació; difusió dels temes; organització de jornades públiques; conferències i seminaris, així com la divulgació al llarg de tot el territori valencià.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací