El Consell pagarà més de 56.000 factures per import de 742 milions d’euros al juliol amb el FLA extraordinari

415

Actualitat Diària

El Consell procedirà a abonar un total de 56.787 factures per import de 742,3 milions d’euros al llarg d’aquest mes de juliol, gràcies a l’arribada del FLA extraordinari, procedent del Fons de Liquiditat Autonòmic, integrat en el Fons de Finançament de les comunitats autònomes.

De la xifra total a abonar, més del 85% de les factures correspon a despeses efectuades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i pel Consorci Hospital General Universitari de València, la qual cosa suposa pràcticament el 67% de la xifra total a abonar. Així mateix, en sanitat està inclòs el pagament de la facturació de juny de les farmàcies, que el Consell abona regularment.

“S’ha prioritzat el pagament d’aquelles factures relacionades amb la prestació de serveis públics fonamentals amb l’objectiu de garantir la prestació d’un servei de qualitat a tots els valencians i valencianes”, ha assenyalat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

En aquest sentit, el titular d’Hisenda ha subratllat que en aquests pagaments del FLA s’han inclòs les factures dels concerts educatius (3.535 factures, 51,4 milions), sanitaris (7 factures, 3,3 milions), de farmàcia (3 factures, 109 milions) i de serveis socials (263 factures, 9,4 milions).

Liquiditat per als proveïdors 

Soler ha expressat la seva “satisfacció perquè els proveïdors de la Generalitat poden cobrar pels serveis prestats dintre del termini i en la forma escaient, ja que de la viabilitat d’aquestes empreses depenen moltes famílies valencianes”.

“Aquesta injecció de liquiditat en les pimes i empreses valencianes contribuirà a dinamitzar l’economia valenciana i tindrà al seu torn un efecte positiu sobre el mercat de treball”, ha indicat el conseller.

Vicent Soler ha tornat a reivindicar un nou sistema de finançament autonòmic just, que ens obligui a dependre del FLA. “Mentre no es canviï el finançament autonòmic, el FLA és necessari per a cobrir serveis públics fonamentals i pagar als proveïdors de la Generalitat”, ha lamentat el conseller.

Així mateix, Soler ha mostrat la seva satisfacció perquè “almenys aquest any el FLA extraordinari ha arribat al juliol i no al setembre, com ocorria amb l’anterior Govern central”.

Educació i Cultura, la segona en volum

Atesa la distribució dels pagaments segons la resta de conselleries, Educació i Cultura concentra un total de 4.254 factures per import de 98 milions d’euros, la segona xifra més alta en tots dos casos, després de Sanitat.

Així, si atenem el muntant global que suposen aquests dos departaments, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, veiem que suposen gairebé el 93% de les factures i el 80% dels pagaments.

Entre els pagaments realitzats per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport figura la subvenció de 50 milions a les universitats valencianes.

Desglossament de la resta de conselleries

La resta de departaments presenta xifres més reduïdes: Conselleria d’Habitatge I Arquitectura Bioclimàtica (726 factures, 36,3 milions); Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública (713 factures, 12,3 milions); Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives (744 factures, 19,4 milions); Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica (635 factures, 15,3 milions); Presidència (414 factures, 3,1 milions); Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic (386 factures, 25,5 milions); Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball (199 factures, 1,2 milions); Agència Tributària Valenciana (166 factures, 5,3 milions), Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica (115 factures, 1,1 milions), Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències (42 factures, 27 milions).

Consulta de factures 

La Tresoreria de la Generalitat ja ha carregat aquestes factures a la plataforma del Ministeri i, a partir d’aquest moment, l’ICO és l’encarregat de realitzar els pagaments. Els proveïdors poden comprovar les dades de les seves factures, tant en la plataforma del Ministeri d’Hisenda com en l’aplicació habilitada per la Generalitat a consultar aquí.

Així, simplement introduint el NIF del proveïdor i l’import brut o líquid d’una de les factures pendents, es té accés a la resta de dades tals com, estat en què es troba aquesta factura, referència de la mateixa o entitat amb la qual el contractista té el dret de cobrament, entre altres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací