Acorden un programa per a ampliar la formació de l’IVAP al personal de Turisme Comunitat

356

Actualitat Diària

El Consell aprova el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, i Turisme Comunitat Valenciana (TCV) de manera que el personal d’aquesta entitat puga beneficiar-se de la formació impartida des de l‘Institut Valencià d’Administració Pública (IVAP).

Fins al moment, les entitats integrants del sector públic instrumental de la Generalitat Valenciana, així com de les institucions esmentades en l’article 20.3 de l’Estatut d’Autonomia (Sindicatura de Comptes, Síndic de Greuges, Consell Valencià de Cultura, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Consell Jurídic Consultiu i Comité Econòmic i Social) no han tingut accés als plans de formació que duu a terme l’IVAP, òrgan encarregat de la coordinació, programació i execució de la formació del personal al servei de les diferents Administracions Públiques de la Comunitat Valenciana.

La Llei 27/2018, de 27 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d’organització de la Generalitat, va atorgar competències a l’IVAP per a ampliar els seus programes a tot el personal dels sectors i institucions abans citats que no podien accedir a aquesta formació en els termes que s’establisquen en els acords de cooperació interadministrativa que se subscriguen d’ara endavant.

El conveni aprovat aquest divendres persegueix així corregir i reconduir aquesta situació i avançar perquè l’IVAP es constituïsca en l’eix vertebrador de la formació en l’àmbit de la Generalitat.

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i l’entitat Turisme Comunitat Valenciana (TCV) declaren amb aquest acord la voluntat d’establir una relació de col·laboració en l’àmbit de la formació del personal empleat públic, que amplie el marc formatiu actual, creant un espai de trobada entre el coneixement especialitzat que pot oferir la TCV i la formació que ofereix la Direcció General de Funció Pública a través de l’IVAP.

La formació és un element essencial i prioritari en la modernització del sector públic, alhora que un dret i principi de conducta dels empleats públics, essencial en el desenvolupament de la seua carrera professional.

Aquest pla implica la realització d’un programa de cooperació mútua en l’àmbit de la formació, amb el qual optimitzar els recursos propis, i que es materialitzarà en l’accés a la formació i la cessió de l’ús de les aules en els termes recollits en el conveni

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací