El Congrés Internacional de Turisme que se celebra a l’UJI advoca per la importància del capital humà

267

Actualitat Diària

La 22a edició del Congrés Internacional de Turisme Universitat-Empresa, amb el títol «Turisme eres tu: el valor de les persones» ha tingut lloc els dies 22 i 23 de maig de 2019 a la Universitat Jaume I.

Rafael Lapiedra Alcamí, catedràtic del Departament d’Administració d’Empreses i Màrqueting de l’UJI i director del congrés, ha realitzat un balanç molt positiu de les jornades, que han servit per a «ressaltar la importància del capital humà en les empreses, especialment en les empreses del sector turisme, on els empleats i empleades no satisfets traslladen aquesta insatisfacció al client de forma més directa, en aquest cas al turista».

«Tots estem d’acord a posar les persones en el centre de la gestió empresarial –comenta Lapiedra– però alguna cosa estem fent malament quan hi ha empleats infeliços. En el sector serveis l’actitud dels treballadors és encara més important, si cap», ha comentat. La segona conferència del matí ha tractat les noves tecnologies aplicades al turisme i «com cal traslladar aquestes tecnologies perquè estiguen a la disposició del turista però també faciliten la vida dels residents».

El programa de la segona jornada ha inclòs una visita turística a Cellers Carmelitano a Benicàssim, un tast de vins i un sopar amb lliurament de premis. Ponents de Mèxic, l’Equador, Lituània, el Marroc, Colòmbia i de diferents punts d’Espanya han contribuït amb els seus treballs a la reflexió entorn del futur del sector turístic i els reptes als quals s’enfronta en l’àmbit global.

Aquesta trobada és una iniciativa de la Universitat Jaume I, que compta des dels seus inicis, l’any 1997, amb la col·laboració de la FUE-UJI en l’organització.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací