El CIS vaticina una victòria de nou al Bótanic en la Generalitat malgrat la incertesa del vot valencià

290

Rafa Mezquita/Actualitat Diària

L’enquesta preelectoral del CIS sobre les eleccions autonòmiques de la Comunitat Valenciana per al pròxim 28 d’abril marca que el PSPV-PSOE és el partit que comptaria amb major intenció de vot, per la qual cosa Ximo Puig tornaria a ser el candidat més votat. Els socialistes, que obtindrien deu escons que en 2015, obtindrien un 30,9% dels vots, seguits de Compromís amb un 16,9%.

La pujada més important seria la de Ciutadans, amb un 16% per davant del PP que es quedaria amb un 15,4% i seria la formació que més cau. Un fet que provocaria de nou una gran victòria de l’actual president de la Generalitat, amb la col·laboració de Compromís i Unides-Podem, que per la seva part tindria un 8,3% de les votacions.

VOX entraria definitivament en Les Corts ocuparia el 6,5% dels vots, segons el sondeig realitzat pel Centre de Recerques Sociològiques que s’ha publicat aquest dijous.

Però el que més crida l’atenció de l’estudi és que encara hi ha un 30,4% de votants en la Comunitat que no han decidit per qui apostaran en els comicis. Una situació que podria donar una bolcada transcendental a les enquestes.

Per part seva, a Castelló, el CIS augura també una victòria socialista, amb un 28,9% dels vots i obtindria un escó més que en 2015. Li seguiria el PP amb el 22,8% de les votacions, i perdria un diputat. Ciutadans, per part seva, robaria una plaça a Compromís, amb el 16,4% i el 14,7% dels vots estimats a la província.

La nota destacada seria l’entrada de VOX, amb la representació de la número 1 i presidenta del partit a Castelló, Llanos Massó.

Com succeeix a nivell autonòmic, un 33,9 dels castellonencs encara no han decidit a qui triaran el pròxim 28 d’abril.

El CIS ha seguit la mostra després de realitzar 1.400 entrevistes en tota la Comunitat, de les quals 596 s’han realitzat a València, 490 a Alacant i 314 a Castelló.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací