El CEEI i Espaitec abordar en un networking l’ús del 5G i el telèfon intel·ligent en el ‘turisme del futur’

359

Actualitat Diària

El 5G, l’última generació de xarxes mòbils que s’ha començat ja a desplegar en diverses ciutats espanyoles i que permetrà l’intercanvi de dades a velocitats 100 vegades superiors a les actuals, serà un dels eixos de “Turisme Futur”, el primer networking sobre tecnologia i turisme a la Comunitat Valenciana que arrencarà el pròxim 12 de novembre a Castelló. Aquesta nova banda ampla mòbil, que tindrà temps de resposta ultracortos, tindrà grans implicacions en la forma d’entendre el turisme i transformarà de manera radical els serveis i productes que podran gaudir els visitants durant la seva estada. Tot això s’abordarà per part de les empreses tecnològiques situades al parc científic de la Universitat Jaume I (Espaitec) i en el Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) participants en la trobada, que exposaran les seves solucions més noves als responsables de les principals empreses i institucions turístiques de la Comunitat Valenciana.

Turisme Futur 2019 arrencarà el pròxim 12 de novembre en el Centre Europeu d’Empreses Innovadores de Castelló, per a traslladar-se el dia 19 de novembre a València i el dia 26 de novembre a Alacant. En cadascuna de les tres sessions, els emprenedors acostaran als gerents, caps de compres i responsables tecnològics de les principals indústries turístiques de la Comunitat Valenciana les seves últimes propostes tecnològiques. Així mateix, la trobada està oberta als tècnics de turisme i responsables polítics de les principals administracions locals, provincials i autonòmiques amb responsabilitat en l’àrea de turisme, als quals se’ls vol mostrar totes les possibilitats que brinden les noves tecnologies a l’hora de desenvolupar noves formes de promoció i gestió turística.

El turisme en la Comunitat

La indústria turística de la Comunitat Valenciana representa el 14% del producte interior brut (PIB) de la regió i prop del 15% de l’ocupació, amb el que se situa com la principal activitat generadora de riquesa i benestar. Segons les dades de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), l’activitat turística està en plena expansió, amb un creixement anual pròxim al 6% i s’espera que sigui un dels sectors que més profundament es transformarà per l’aplicació de la tecnologia.

Juntament amb l’impacte de les xarxes 5G, la cita servirà per a abordar altres tecnologies com l’ús del big data i la intel·ligència artificial, passant per les grans possibilitats de la realitat virtual i la realitat augmentada, entre altres qüestions d’interès per als principals operadors turístics de la Comunitat Valenciana, des d’hotels i resorts, passant per centres d’oci, restaurants i, per descomptat, l’administració en els seus diferents nivells territorials.

Per a facilitar l’intercanvi d’informació i la presència d’un nombre d’empreses que permeti la major generació de negoci, cada cita està limitada a la presència de 10 companyies tecnològiques, que exposaran les seves propostes en un temps limitat de 20 minutos. A més, cada sessió comptarà amb un ampli temps d’intercanvi en la pausa del cafè i el menjar, de manera que es generi un espai comercial distès que promogui l’establiment de contactes i de noves oportunitats de negoci.

Les empreses tecnològiques interessades a participar poden inscriure’s ja a través del www.secomunica.es/turisme-futur i, a més de la seva presència en la fira, disposaran d’un suport promocional durant els pròxims mesos mitjançant la seva inclusió en la revista digital Turisme Futur, que es distribuirà gratuïtament entre tot el sector turístic de la Comunitat Valenciana, i la seva difusió a través de les xarxes socials.

Quan és?

L’I Networking sobre Tecnologia i Turisme de la Comunitat Valenciana està organitzat conjuntament per Amazing Up i Sé Comunica, i compta amb el suport institucional del Patronat Provincial de Turisme de Castelló, a més d’amb la col·laboració del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I (Espaitec), del Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) i del Centre de Turisme (CdT) de Castelló

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací